Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
pieczeń drobiowa z wątróbką
- 400 gramy mięso mielone
- 400 gramy wątróbka drobiowa
- 2 łyżki majeranku, suszonego
- 3 jajka
- 1 cebula
- 50 gramy oleju
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 2 ząbki ząbek czosnku
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 2. Wątróbkę pokroić w kawałki.
- 2. Jajka roztrzepać i namoczyć w nich bułkę.
- 3. Do
"Blokada naczynia miksującego" naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić
"Miksowanie" 7 s/obr. 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- 4. Dodać olej iwątróbkę, dusić bez założonej miarki 10 min/120°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- 5. Do naczynia miksującego dodać mięso mielone, namoczoną w jajku bułkę, sól, pieprz i majeranek, wymieszać 10 s/obr. 4. Powstałą masę przełożyć do formy keksowej (dł. ok. 35 cm), powierzchnię wygładzić kopystką.
"Miksowanie"
"Podgrzewanie" 6. Piec 60 min (180°C). Przed podaniem odstawić na ok. 2 godz. do całkowitego ostudzenia.
PIECZEŃ DROBIOWA Z WĄTRÓBKĄ
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz