3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Miniaturowa pieczeń rzymska w boczku i szpinaku


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Miniaturowa pieczeń rzymska w boczku i szpinaku

  • 60 g cebula
  • 1 ząbków czosnek
  • 20 g pietruszka świeża, lub suszona
  • 1 łyżeczek kminku
  • 1 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczki musztarda
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 250 g mięso mielone
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 12-16 plastrów boczku
  • 4 liście szpinaku, duze
  • 4 jajka, ugotowane na twardo
5

Przygotowanie

  1. rozgrzewamy piekarnik do 200 °

    ugotuj jajka

    Do Closed lid wkladamy cebule i czosnek 3 sek/obr 5 skladniki zgarnac ze scianek na dno naczynia, dodac oliwe, sol, pieprz, pietruszke, tymianek, papryke, zamiast miarki nalozyc koszyczek , dusic 5 min/120 °/obr 1, dodac mieso, jajko, bulka tarta, musztarda 20 s/ obr 3 , Przygotowujemy 4 małe foremki do zapiekania, na które wykładamy boczek.Bierzemy porcję mięsa mielonego, formujemy na dłoni i do środka wkładamy ugotowane na twardo jajko. Takie kulki przekładamy do naczynek do zapiekania i przykrywamy od góry boczkiem.Pieczemy w 200 ° przez 30 minut. Odstawiamy na 10 minut, by nabrały smaku i mocy urzedowej tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D SMACZNEGO
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

POTRZEBNE 4 FOREMKI


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Fibioza napisał:...

    Zgłoszony przez BeataPatulska na marca 20, 2017 at 11:12.

    Fibioza napisał:
    Ja robiłam bez szpinaku, bo w przepisie nie jest napisane co z nim zrobictmrc_emoticons.) Za to w wykonaniu jest tymoianek, którego nie ma w przepisie. Ogólnie bardzo dobre danie


    Faktycznie nie napisalam co robic z liscmi szpinaku tmrc_emoticons.D przepraszam, liscmi nalezy tzn mozna oblozyc miseczki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robiłam bez szpinaku, bo w przepisie nie jest...

    Zgłoszony przez Fibioza na marca 2, 2017 at 15:08.

    Ja robiłam bez szpinaku, bo w przepisie nie jest napisane co z nim zrobictmrc_emoticons.) Za to w wykonaniu jest tymoianek, którego nie ma w przepisie. Ogólnie bardzo dobre danie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze