3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mielone...mielone :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 250 g łopatki wieprzowej
  • 200 g wołowiny
  • 200 g karkówki
  • 250 g pieczarek
  • 100 g ryżu paraboild
  • 1 cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna z TM
  • zioła - oregano, bazylia, tymianek świeże lub suszone
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko i bułka tarta do panierowania kotletów
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy najpierw łopatkę i mielimy czas 20 sek, obr. 4-5. Odkładamy do miseczki. Następnie dodajemy wołowinę i karkówkę i też mielimy czas 20 sek, obr. 4-5. Dodajemy do miseczki. Następnie wkładamy pieczarki i cebulę i miksujemy czas 5 sek, obr.3. Peczarki z cebulką podsmażamy na łyżce oleju na patelni. Ryż gotujemy w koszyczku - do naczynia wlewamy wodę 1 litr, zawieszamy koszyczek i wsypujemy do niego ryż, gotujemy 25 minut w 100 stopniach, obr.1. Jeżeli nie chcemy podsmażać pieczarek możemy je ułożyć na przystawce Varoma i podczas gotowania ryżu one nam się też uduszą. Nastepnie wyjmujemy koszyczek z ryżem i wylewamy wodę. Do naczynia wkładamy zmielone mięso, jajko, bułkę tartą, przyprawy, sól i pieprz oraz zioła i mieszamy czas 20 sek, obr.3 - pomagamy sobie kopystką. Nastepnie dodajemy ryż i pieczarki i mieszamy już samą kopystką przy włączonym urządzeniu na poz.1. Formujemy kotleciki, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.

    Podajemy z surówką lub ryżem tmrc_emoticons.-)

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacja bardzo smaczne......... mniam...

    Zgłoszony przez sgrass na lutego 18, 2017 at 22:15.

    Rewelacja bardzo smaczne......... mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Dziewczyny za

    Zgłoszony przez magi1 na maja 14, 2013 at 20:19.

    Dziekuje Dziewczyny za komentarze. Kotleciki sa pychotka i wystarczy do nich sama suroweczka tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuje :bigsmile:

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 14, 2013 at 11:49.

    Wypròbuje Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Kotlety w środku na

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 14, 2013 at 05:05.

    Big SmileKotlety w środku na bogato ,podam tylko z surówką tmrc_emoticons.p Dołożone bardziej dla syna (on próbuje swoich sił) tmrc_emoticons.8)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takich "bogatych" kotletów to

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 13, 2013 at 22:31.

    Takich "bogatych" kotletów to ja jeszcze nie robiłam, ale ponieważ lubię kotlety to dodaję do swojej kolekcji ulubionych. Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze