3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mielone inaczej - nadziewane pieczarkami i serem


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Mielone inaczej - nadziewane pieczarkami i serem

  • 500 g Mięso mielone wołowe
  • 250 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczki pieprzu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1 łyżeczki suszonej pietruszki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3/4 szklanki bułki tartej, Do panierowania
  • 15 g oleju, Plus dodatkowo olej do smażenia
  • 50 g startego sera
  • 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, Do pieczarkowego nadzienia
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Uwaga wersja ez sosu pieczarkowego, który jest opcjonalny do dania
  1. 1. Obraną cebule i czosnek wrzucic do TM, wymieszac 7 sek. obroty 5.
    2. Dodac olej, poddusić 4 min Varoma obroty 1.
    3. W międzyczasie pokroic pieczarki w plasterki,bądź półplasterki w zależności od wielkości i podsmażyć na patelni ok 6 min. Zdjąć z ognia, przełożyć do miski, dodać tarty ser i pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wymieszac. Nadzienie do mielonych gotowe tmrc_emoticons.)
    oczywiście to wszystko można wykonać za pomoca TM wczesniej, ale ja wolałam wieksze kawałki pieczarek więc kroiłam ręcznie.

    4. Do podduszonej cebuli w TM dodac 4 łyżki bułki tartej, przyprawy: pieprz,sól, przyprawa uniwersalna,pietruszka, jajko i mięso mielone. Wymieszać 1 min obr. 3. W razie potrzeby przemieszac kopystką i jeszcze raz wymieszac.
    5. Wyłożyć kopystką część mięsa na jedną dłoń, drugą rozpłaszczyć mięso do grubości ok 0.5 -1 cm, następnie nałożyć 1 łyżkę pieczarkowo-serowego farszu. Złożyć mieso na pół, zagnieść brzegi żeby farsz nie wyleciał, rozpłaszczyć i odłożyć. Powtórzyć te czynności dla reszty mięsa. Mi wyszło 5 dużych kotletów.
    6. Kotlety obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, ok 10-15 min. Podawac z ziemniakami i opcjonalnie sosem pieczarkowym zrobionym wczesniej w TM. Ja dodałam jeszcze ogórek kiszony.
    Wbrew pozorom kotlety bardzo szybko się robi tmrc_emoticons.)
    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy