Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
 
opublikowany: 16/11/23
                            
                zmieniono dnia: 22/11/23
                    Składniki
Gulasz wołowy z pieczarkami i papryką (2)
- 1 łyżeczki bulionu, wykonanego w TM
 - 120 g wody
 - 100 g pieczarek
 - 120 g polędwicy wołowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
 - 75 g kaszy gryczanej
 - 3 g oliwy z oliwek
 - 120 g papryki czerwonej, (pół sztuki)
 - 1 szczypty soli
 - 1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
 - 1 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
 - 120 g ogórków kiszonych, (2 sztuki)
 - 25 g cebuli
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego umieść miskę i odważ do niej 75 g kaszy gryczanej, następnie odstaw na bok.
 - Do naczynia miksującego dodaj 25 g cebuli.
 - Dodaj 3g oliwy z oliwek.
 - Nałóż miarkę na pokrywie naczynia miksującego.
 - Ustaw obroty 5 na 5 sekund.
 - Składniki zgarnij kopystką na dno naczynia miksującego.
 - Do naczynia dodaj 120g wołowiny pokrojonej na 2 cm kawałki (lub drobniej).
 - Zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek.
 - Ustaw obroty wsteczne (duszenie), 120 st.C, duś 3 minuty.
 - Dodaj szczyptę soli, szczyptę pieprzu oraz łyżeczkę papryki.
 - Dodaj 100 g pieczarek pokrojonych w grubsze plastry.
 - Dodaj 120 g papryki pokrojonej w 2 cm kostkę.
 - Dodaj 120 g wody i łyżeczkę koncentratu bulionu.
 - Zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek.
 - Ustaw obroty wsteczne 1, temperaturę 100 st.C i gotuj przez 45 minut. 
W tym czasie ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. - Gotowy gulasz wyłóż na kaszę, podawaj z ogórkiem pokrojonym w ćwiartki.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Wow! Such an amazing and helpful post this is. It’s so good and so sur ron awesome. I hope that you continue to do your work like this in the future also. Geometry Dash