3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gołąbki z suszonymi pomidorami, bazylią i kaszą gryczaną


Wydrukuj:
4

Składniki

GOŁĄBKI:

  • 1 duża kapusta pekińska
  • 700 g piersi z kurczaka, pokrojonej na kawałki
  • 120 g kaszy gryczanej nieprażonej, (może być prażona jak ktoś woli)
  • duża garść suszonych pomidorów
  • duża garść świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • sòl, pieprz, kminek, do przyprawienie
  • 300 g wody

SOS POMODOROWO GRZYBOWY

  • 150-200 g cebuli, pokrojonej na połówki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 70 g koncentratu pomidorowego, wykonanego w TM
  • ok 10 kawałków suszonych grzybów
  • 3 śliwki suszone bez pestek
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczki kostki rosołowej, wykonanej w TM
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Farszu do gołąbków
  1. Do naczynia miksującego wlać 300g wody następnie włożyć do niego koszyczek z kaszą gryczaną. Gotować 10 min / Mieszanie / Varoma. W tym czasie przygotować liście kapusty pekińskiej i ułożyc na przystawce Varoma (w dolnej części). Następnie umieścić przystawke Varoma wraz z ułozonymi liścmi kapusty na pokrywie naczynia miksującego i ponownie gotować  10 min / Mieszanie / Varoma. Wyjąć koszyczek z naczynia miksującego przy pomocy kopystki. Opróżnić naczynie miksujące. Do osuszonego naczynia miksujęcego włożyć czosnek, bazylię, suszone pomidory i rozdrobnić 15s/obr. 10. Zgarnąć kopystką rozdrobnioną masę ze ścianek naczynia. Dodać pierś z kurczaka i zmieliić 20s./obr. 7, w razie potrzeby wydłużyc czas mielenia. Następnie dodać sól, pieprz i ugotowaną poprzednio kaszę i wymieszać 10s/Obroty wsteczne/obr. 3-4. 

  2. Gołąbków
  3. Niewielka porcję farszu zawijać we wcześniej ugotowane na parze liście kapusty i  układać je w dolnej i gornej części przystawki Varoma.

  4. SOSU
  5. Do naczynia miksującego włożyc cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s./obr 5. Następnie dodać pozostałe składniki na sos. Zakmnąć pokrywę naczynia miksującego i postawić na niej przystawkę Varoma z gołąbkami w dolnej i górnej części przystawki. Gotować 25 minut/Varoma/obr 2. Zdjęć przysawkę i przykryć pokrywę naczynia miarką i zmiksować sos 20 s/obr 9.  

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo ciekawy przepis

    Zgłoszony przez efunia79 na września 27, 2015 at 21:12.

    Bardzo ciekawy przepis tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawe i oryginalne

    Zgłoszony przez Agata Michaud na sierpnia 11, 2014 at 12:50.

    Bardzo ciekawe i oryginalne gołąbki tmrc_emoticons.) chetnie je zrobię.

    mam pytanie o koncentrat pomidowy- jak go robisz? czy trzeba go pasteryzować? 

    pozdrawiam

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gołąbki bardzo pyszne i

    Zgłoszony przez magi1 na maja 20, 2013 at 22:22.

    Gołąbki bardzo pyszne i zdrowe. Robiłam już z kaszą gryczaną i jaglaną tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Madziu super gołąbeczki.

    Zgłoszony przez gabi49 na listopada 14, 2012 at 20:34.

    Love Madziu super gołąbeczki. Zrobię na pewno!  nie wiem tylko czy zkaszą , bo kaszy gryczanej nie lubię. Zastąpię pewno ryżem.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny i zdrowy przepis

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 14, 2012 at 18:59.

    tmrc_emoticons.D Bardzo fajny i zdrowy przepis i z moim ulubionym drobiem tmrc_emoticons.D dziekuję tmrc_emoticons.D napewno wypróbuję tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze