3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gołąbki nadziane suszonymi pomidorami, bazylią, kaszą gryczaną z piersią z kurczaka w sosie grzybowo-śliwkowo-pomidorowym


Wydrukuj:
4

Składniki

Gołąbki

  • duża garść świeżej bazylii
  • sól, pieprz cayenne, bazylia do smaku
  • 500 g wody
  • 15 kawałków suszonych pomidorów w oleju
  • 120 gramów kaszy gryczanej
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 liści kapusta włoska, liście muszą być duże aby zmieścił się farsz
  • 700 gramów mielonego mięsa drobiowego

Sos grzybowo-śliwkowo-pomidorowy

  • 550 g wody
  • 1 kostka drobiowo-warzywna
  • 5 suszonych sliwek bez pestek
  • 10 kawałków suszonych grzybów
  • 80 g koncentratu pomidorowego (ja używam Łowicz)
  • 4 ząbki czosnku
  • 200 g cebuli
5

Przygotowanie

    Sos grzybowo-śliwkowo-pomidorowy
  1. Do naczynia miksującego włożyc cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s./obr 5. Następnie dodać pozostałe składniki na sos. Zakmnąć pokrywę naczynia miksującego i postawić na niej przystawkę Varoma z gołąbkami w dolnej i górnej części przystawki. Gotować 25 minut/Varoma/obr 2. 

    Zdjąć przysawkę i przykryć pokrywę naczynia miarką i zmiksować sos 30 s/obr 8-10.  

  2. Farsz do gołąbków
  3. Przygotować liście kapusty pekińskiej i ułożyc na przystawce Varoma (w dolnej części). Do naczynia miksującego wlać 500g wody następnie włożyć do niego koszyczek z kaszą gryczaną. Następnie umieścić przystawke Varoma wraz z ułozonymi liścmi kapusty na pokrywie naczynia miksującego Gotować 20 min / . Wyjąć koszyczek z naczynia miksującego przy pomocy kopystki. Opróżnić naczynie miksujące.

    Do osuszonego naczynia miksujęcego włożyć czosnek, bazylię, suszone pomidory i rozdrobnić 15s/obr. 10. Zgarnąć kopystką rozdrobnioną masę ze ścianek naczynia. Dodać mielone mięso drobiowe. Następnie dodać sól, pieprz i ugotowaną poprzednio kaszę i wymieszać 10s/counter-clockwise operation/obr. 3-4. 

  4. Farsz zawijać we wcześniej ugotowane na parze liście kapusty i  układać je w dolnej i gornej części przystawki Varoma.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Tak,tak tak domyślam się

    Zgłoszony przez edytka_33 na stycznia 4, 2016 at 20:16.

    Tak,tak tak domyślam się Grazynko. Tylko sie zastanawiam nad czasem parowania czy będzie taki sam, bo wydaje mi sie, że włoska kapusta potrzebuje wiecej czasu... tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Edytko gołąbki są pyszne z

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 4, 2016 at 11:21.

    Edytko gołąbki są pyszne z włoskiej i z pekińskiej kapusty tmrc_emoticons.) Pozdrawiam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To jaka ma byc ta

    Zgłoszony przez edytka_33 na stycznia 4, 2016 at 10:41.

    To jaka ma byc ta kapusta?-pekińska czy włoska?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze