3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fit wątróbka na parze.


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Wątróbka na parze.

  • 3 cebule
  • 500 gramy watróbki drobiowej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżki masła
  • 1 łyżeczki majeranku
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 6
    65h 0min
    Czas całkowity 35h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Cebulę rozdrobnić – czas 5 sek., obr. poz. 5
    Dodać olej i dusić – czas 4 min., temp. 100°C, obr. poz. 1
    Przełożyć do miseczki i wymieszać z majerankiem.
    Do naczynia wlać ½ l wody, nałożyć przystawkę VAROMA.
    Na dolnej części VAROMY ułożyć wątróbki, wyłożyć na nie cebulę, i gotować na parze – czas 30 min., temp. VAROMA, obr. poz. 1.
    Po ugotowaniu wątróbki przyprawić solą i pieprzem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepis super,od dzisiaj tylko w takim wydaniu...

    Zgłoszony przez mrowka61 na maja 5, 2021 at 12:41.

    przepis super,od dzisiaj tylko w takim wydaniu wątróbke bedziemy jedliSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po co jest masło?

    Zgłoszony przez joanna69 na marca 17, 2021 at 16:42.

    Po co jest masło?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a moje pytanie, po co maslo?

    Zgłoszony przez tristoncito na września 3, 2020 at 00:03.

    a moje pytanie, po co maslo?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wątróbka tak zrobiona +jabłka z majerankiem...

    Zgłoszony przez hankaz na maja 18, 2020 at 17:15.

    wątróbka tak zrobiona +jabłka z majerankiem dodane do waromy smakuje super Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U mnie musi być plus jabłko 🍏 smacznego 🤩

    Zgłoszony przez Darionkaa89 na kwietnia 20, 2020 at 21:37.

    U mnie musi być plus jabłko 🍏 smacznego 🤩

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przyznam si szczerzee nie lubiam wtroacutebki ale...

    Zgłoszony przez hania53 na maja 13, 2017 at 14:59.

    Przyznam się szczerze,że nie lubiłam wątróbki ale w tej wersji jest znakomita Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jest bardzo smaczna!!! Zachęcam do...

    Zgłoszony przez alicja45 na marca 29, 2017 at 15:36.

    jest bardzo smaczna!!! Zachęcam do zrobienia,można dodać coś ale mnie smakuje taka jak w przepisie:cookingCooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wątóbka jest bardzo smaczna! Ja dodaję...

    Zgłoszony przez AgnieszkaKielas na lutego 9, 2017 at 14:13.

    Wątóbka jest bardzo smaczna! Ja dodaję jeszcze jabłko na surową wątróbkę! Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze