3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fasola Tropeiro


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1/2 kostka bulionu wołowego
  • 150 g wody
  • 1/2 łyżecz szczypta ostrej papryki mielonej
  • 80 g kapsusty włoskiej, pokrojonej w bardzo cienkie paski
  • 100 g szynki/kiełbasy, pokrojonej w kostke
  • 100 g kiełbasek o smaku paprykowym, pokrojonych w plastry
  • 150 g papryki, żółtej i czerwonej pokrojonej w kostke
  • 30g oleju do smażenia
  • 1 papryczka chili, mała bez pestek
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 1 puszka białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej z zalewy, masa podstawowa 540g
  • 100 g mąki maniokowej
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek i papryczke chili, rozdrobnić 3s/obr 5, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia na dno.

    2. dodać olej, poddusić 3 min/varoma/obr 1

    3. dodać paprykę, kiełbaski, kiełbaski paprykowe, kapustę oraz ostrą paprykę, poddusić 12 min/varoma/Counter-clockwise operation/obr Gentle stir setting w tym czasi wlać wodę do 3-4 litrowego garnka, dodać 1/2 kostki bulionu i białą fasole, zagotować.

    4. zawartość naczynia miksującego przełożeć do garnka z fasolą, dodać mąkę maniokową, krótko i delikatnie wymieszać.

     

     

     

     

     

     

10
11

Porady

w przepisie jest podane, żeby podawać niezwłocznie po przygotowaniutmrc_emoticons.) ale nam bardziej smakowało na 2 dzień tmrc_emoticons.D


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Elu my nistety dodaliśmy

    Zgłoszony przez immanuel na lipca 7, 2014 at 22:57.

    Elu my nistety dodaliśmy ziemniaczanej mąkitmrc_emoticons.( w całym Lubinie Bartek nie znalazł takiej mąki, można zamówić na internecie.

    Ogolnie mąka maniokowa jest taka kleista, podobna do naszej ziemniaczanej, więc zamiast szukać i zamawiać maniokwa woleliśmy użyć ziemniaczaną tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu, jaka to jest mąka

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 7, 2014 at 06:52.

    Elu, jaka to jest mąka maniokowa i gdzie ją kupujesz? Czy ew. można ją zastąpić?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dodany do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 20, 2013 at 15:16.

    Przepis dodany do wypróbowania Big Smile Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis  dodałam do

    Zgłoszony przez ElaK na maja 20, 2013 at 13:16.

    Ciekawy przepis  tmrc_emoticons.) dodałam do wypróbowania  tmrc_emoticons.) Dam znać jak wyszło  tmrc_emoticons.)  Dzięki i pozdrawiam  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis smaczny :p :p 

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 18, 2013 at 00:47.

    Przepis smaczny tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Ktòregos dnia zrobie, tyle, ze dla còrki bezmiesne, dla meza malo pikantne tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Mam sie z nimi tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze