Składniki
- Składniki na ciasto:
- 1 i1/2 MT wody
- 2 łyżki oliwy
- 50 g drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka oregano
- 300 g mąki pszennej
- Nadzienie
- 3 parówki, cienkie
- duża cebula
- 200 g pieczarek
- 50 g masła
- 1 ser, ek mozarella
- 6 plastrów salami
- 1 mała puszeczka koncentratu pomidorowego
- przyprawa włoska do pizzy
- ser żółty, oliwki
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w naczyniu, wyrabiać czas 2min obroty
"Ciasto"
uformować z ciasta wałek pozostawić do wyrośnięcia czas 20 minut,
do koncentratu pomidorowego wsypać łyżkę przyprawy włoskiej do Pizzy i wymieszać
cebulę obrać przeciąć na pół , pieczarki oczyścić razem rozdrobnić obr.5 czas 3 sek.
dodać masła poddusić cebulę i pieczarki Varoma,obroty 2
"Obroty wsteczne" czas 5 minut.
Gdy ciasto wyrosło podzielić na 3 części i uformować kule,pozostawić na 20 minut do ponownego wyrośnięcia.Po tym czasie rozwałkować ciasto na okrągłe placki całość posmarować koncentratem z przyprawą ,następnie na 1/2 koła nałożyć cebulki z pieczarkami,na to parówkę.
Na parówke 2 plasterki sera mozarelli, oraz 2 plastry salami,na górę zetrzeć żółtego sera i posypać czarnymi oliwkami,drugą połówką koła nakryć całość i zamknąć tak jak pierogi.
Piec w temperaturze 180 st. termoobieg przez 20 minut.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzsmile
Świetny przepis 😉😉 pycha !
Świetny przepis 😉😉 pycha !
Dzisiaj je zrobilam. Powiem tylko jedno: PYCHA!!!
Dzisiaj je zrobilam. Powiem tylko jedno: PYCHA!!!
Bardzo dziekuje za
Bardzo dziekuje za gwiazdeczki .
Ja preferuję takie przepisy
gdzie przy minimum nakładu pracy
osiaga się najsmaczniejsze efekty.
Powtarzam się super przepis
lepsze od pizzy bo wszystkie
lepsze od pizzy bo
wszystkie aromaty z dodatków nie ulatniają się
tylko zostają w środku
No rewelacja Polecam Ja i
No rewelacja Polecam Ja i moje chłopaki, lepsze ni pizza
N rewelacja Polecam Ja i moje
N rewelacja Polecam Ja i moje chłopaki
tu smacznie można
tu smacznie można zagospodarować
wszystko to co w lodówce "zawadza"
Bardzo dobre! Wyszły mi 3
Bardzo dobre! Wyszły mi 3 ogromne pierogi- nadzienia dałam dużo- sprzątanie lodówki
, więc skład trochę inny, ale ciasto bardzo chrupiące i aromatyczne. Dziękuję za przepis 
wypełnienie pieroga może być
wypełnienie pieroga może być dowolne
ja często to co w lodówce zostaje na koniec tygodnia wkładam
miło mi ze przepis się spodobał
Następny ciekawy przepis do
Następny ciekawy przepis do wykorzystania
Pozdrawiam 
Bardzo dobre danie zamiast
Bardzo dobre danie
zamiast parówek dałam wędzonego kurczaka i wyszło pysznie
polecam

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bardzo się cieszę że się
Bardzo się cieszę
że się udało
i na pewno smakowało
Dzisiaj robiłam i ciasto jest
Dzisiaj robiłam i ciasto jest poprostu super!!!!!!!
Cieszę się że smacznie mogłem
Cieszę się że smacznie mogłem coś zasugerować
taka trochę inna pizza
(No subject)
Przepis jest świetny. Dziś go
Przepis jest świetny. Dziś go właśnie zrobiłam. Mniam!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Bardzo mi miło i przepięknie
Bardzo mi miło
i przepięknie dziękuję za tak wielkie uznanie
porcji może być więcej
bo to ciasto jest wyjątkowo"wydajne"
Specjalnie stworzylam
Specjalnie stworzylam uzytkownika aby pochwalic ten przepis. Przepyszny
Ja podzielilam ciasto na cztery czesci i jak dla mnie akurat
Pozdrawiam
Specjalnie stworzylam
Specjalnie stworzylam uzytkownika aby pochwalic ten przepis. Przepyszny
Ja podzielilam ciasto na cztery czesci i jak dla mnie akurat
Pozdrawiam
w opisie zaznaczyłem dla 3
w opisie zaznaczyłem dla 3 osób bo akurat taką mam rodzinę
ale wielkość nie powoduje uczucia przejedzenia
i właśnie z powodu tego że ciasto tak fajnie wychodzi
co najmniej raz na tydzień albo dwa cudowny zapach
z piekarnika u nas się rozchodzi
Ciasto super, a nadzienie to
Ciasto super, a nadzienie to rzeczywiście "sprzątanie lodówki"
Dzisiaj zrobiłam i na pewno nie raz jeszcze przygotuję. Bardzo smaczne i jak dla nas - o niebo lepsze od pizzy 
Rzeczywiście, te 3 porcje są duże - spokojnie można zrobic 4 lub nawet 5 (dla młodszych dzieci).
W przepisie
W przepisie "nadzienie"podałem przykładowe bo wkładam do srodka co mi pod rękę wpadnie
a calzone ma tę wyższość nad pizzą że aromaty do piecyka nie uciekaja
tylko w środku zostają.
Życzę pomyslnych eksperymentów
Zrobiłam wczoraj na kolację i
Zrobiłam wczoraj na kolację i rodzince smakowało
Następnym razem troszku urozmaicę po swojemu....zawsze to jakiś odpowiednik pizzy a moi za nią przepadają.....tylko co za dużo to... raz w miesiącu napewno bedzie u nas gościł ten przepis
na pewno się nie
na pewno się nie zawiedziesz
a jak posmakujesz to już z tego nie zrezygnujesz
świetny pomysł na
świetny pomysł na wyczyszczenie lodówki,a danie wygląda jak z restauracji.pojutrze mam gości i może się skuszę na to
truskawka napisał: bardzo
u mnie jest na stałe w menu pod koniec tygodnia
jako przegląd lodówki
bo w sobotę zawsze nowe wędliny od dobrego rzeżnika kupuję
i co mam do środka pakuję
z tej gramatury wychodzą naprawdę trzy duże porcje
bardzo ciekawy przepis,
bardzo ciekawy przepis, przekonał mnie, robię