![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/g9xnyh0c-62b13-583690-cfcd2-uexy430a/c1c8d729-02eb-484d-90c1-a50c113f4bc3/main/calzone-mix.jpg)
Składniki
- Składniki na ciasto:
- 1 i1/2 MT wody
- 2 łyżki oliwy
- 50 g drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka oregano
- 300 g mąki pszennej
- Nadzienie
- 3 parówki, cienkie
- duża cebula
- 200 g pieczarek
- 50 g masła
- 1 ser, ek mozarella
- 6 plastrów salami
- 1 mała puszeczka koncentratu pomidorowego
- przyprawa włoska do pizzy
- ser żółty, oliwki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w naczyniu, wyrabiać czas 2min obroty
"Ciasto"
uformować z ciasta wałek pozostawić do wyrośnięcia czas 20 minut,
do koncentratu pomidorowego wsypać łyżkę przyprawy włoskiej do Pizzy i wymieszać
cebulę obrać przeciąć na pół , pieczarki oczyścić razem rozdrobnić obr.5 czas 3 sek.
dodać masła poddusić cebulę i pieczarki Varoma,obroty 2
"Obroty wsteczne" czas 5 minut.
Gdy ciasto wyrosło podzielić na 3 części i uformować kule,pozostawić na 20 minut do ponownego wyrośnięcia.Po tym czasie rozwałkować ciasto na okrągłe placki całość posmarować koncentratem z przyprawą ,następnie na 1/2 koła nałożyć cebulki z pieczarkami,na to parówkę.
Na parówke 2 plasterki sera mozarelli, oraz 2 plastry salami,na górę zetrzeć żółtego sera i posypać czarnymi oliwkami,drugą połówką koła nakryć całość i zamknąć tak jak pierogi.
Piec w temperaturze 180 st. termoobieg przez 20 minut.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Świetny przepis 😉😉 pycha !
Dzisiaj je zrobilam. Powiem tylko jedno: PYCHA!!!
Bardzo dziekuje za gwiazdeczki .
Ja preferuję takie przepisy
gdzie przy minimum nakładu pracy
osiaga się najsmaczniejsze efekty.
lepsze od pizzy bo
wszystkie aromaty z dodatków nie ulatniają się
tylko zostają w środku![Cooking 1 Cooking 1](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_1.gif)
No rewelacja Polecam Ja i moje chłopaki, lepsze ni pizza![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
N rewelacja Polecam Ja i moje chłopaki![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
tu smacznie można zagospodarować
wszystko to co w lodówce "zawadza"
Bardzo dobre! Wyszły mi 3 ogromne pierogi- nadzienia dałam dużo- sprzątanie lodówki
, więc skład trochę inny, ale ciasto bardzo chrupiące i aromatyczne. Dziękuję za przepis ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?