3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zwykly chlebek w " goscinnym " wydaniu


Wydrukuj:
4

Składniki

14 kawałek/kawałki/kawałków

  • 330 gramów wody
  • 20 gramów oleju slonecznikowego
  • 10 gramów cukru
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 500 gramów mąki pszennej
  • 100 gramów maki semoliny
  • 10 gramów soli
  • 7 oliwek zielonych bez pestek
  • 7 pomidorów suszonych w oleju ( malych)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc wszystkie skladniki wg podanej kolejnosci, bez oliwek i pomidoròw: 3min / Dough mode. Jesli chcemy, mozna podzielic skladniki na pòl, do drugiej polowy dodajac 1 lyzke koncentratu pomidorowego. Wyjac, zostawic do wyrosniecia ( jesli dodalismy koncentrat, zostawiamy do wyrosniecia w 2 osobnych miseczkach). Gdy wyrosnie, rozwalkowac na 2 jednakowe, duze prostokaty. Prostokaty kladziemy jeden na drugi, smarujemy olejem, zwijamy w rulon, tniemy na 16 kawalkòw. Ukladamy na 2 blachy, po 7, jak na zdjeciu, z " dupki" robimy listki. Kladziemy oliwki i pomidorki. Zostawiamy ponownie do wyrosniecia. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / ok. 20min. Jesli chcemy otrzymac 2 kolory, mozemy dodac wiecej koncentratu i piec troche kròcej. 

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy