3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Chleb ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto:

  • 600 g mąki
  • 300 g wody letniej
  • 40 g świeżych drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 50 g oleju

Masło ziołowe:

  • 2 ząbka czosnku
  • 60-80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 opakowania mrożonego szpinaku
  • 120 g masła miękkiego pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania:
  1. Ciasto;

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto , wyrobić 2min/Closed lid/Dough mode.

    2. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm.


    Masło ziołowe;
    szpinak rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody

    3. Do czystego słuchego naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na masło oprócz soli i masła, rozdrobnić 8s/obr.5

    4. Dodać masło i sół, wymieszać 25s/obr.6


    Przygotowanie chleba:

    5. Rozgrzać piektanik do 200 stopni C

    6. Ciasto mosmarowac masłem i pokroić na poasy o szerokosci 5 cm. Pasy złożyć jak harmonijkę, przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm lub to kwadratowej foremki, odstawić na 5 min.

    7. Tortownicę ustawić na blaszcze do pieczenia ponieważ może wyciekać tłuszcz . Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni C.


    Wskazówka:


    Ja najpierw wyrabiam ciasto a potem masło ziołowe, nie myje naczynia miksującego. Mieszanka ziół dowolna!! pamiętać aby były świeże. Chleb mozna kroić lub rwać.Jego ciekawy wygląd i smak sprawi się na spodkaniu przy grillu lub przyjęciu. Uwioelbiany przez moją rodzinę i przyjaciół zawsze robi wrażenie!!tmrc_emoticons.))) Życzę smacznego!!

    ps. Przepis pochodzi z książeczki pt:THERMOEURO"
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy