3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Chleb jaglano-gryczany (bezglutenowy)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g oleju
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 30 g drożdży
  • 550 g wody ciepłej
  • 1 łyżeczkę soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 50 g sezamu
  • 80 g pestek dyni
  • 150 g mąki ryżowej
  • 250 g mąki gryczanej
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Chleb jaglano-gryczany
  1. 1. W naczyniu miksującym umieścić kaszę jaglaną i ją zmiksować 30s/obr 10

    2. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie.

    3. Dodać pozostałe składniki

    4. Wyrabiać 2,5 min/Dough mode

    5. Przelać masę do dwóch keksówek i wstawić do piekarnika. Pozostawić nas 20 minut do wyrośnięcia. Nagrzać piekarnik do 190'C. Piec 30 minut w temp.190'C. Po upieczeniu pozostawić na 5 minut w otwartym piekarniku. Smacznego .

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Do przepisu używam 2 keksówki długości około 25cm.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz