thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 23/05/13
zmieniono dnia: 23/05/13

Składniki

Ciasto

  • 400 gramów mąki
  • 20 gramów drożdży świeżych
  • 5 gramów cukru ( 1 lyzeczka)
  • 1/2 lyzeczki soli
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 250 gramów mleka

Nadzienie

  • 300 gramów sera feta
  • 2 jaja kurze
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny ( stopionego ) do posmarowania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, margaryne, drozdze, cukier: 2,5min / 37° / obr 2. Dodac make i sòl: 2min / Ciasto"Ciasto" . Przelozyc do miski, zostawic do wyrosniecia (az podwoi objetosc).  Wyrobic chwilke, podzielic ciasto na 5 czesci. Kazdy rozwalkowac, jak na zdjeciu, posmarowac farszem, zwinac w rulonik, pokroic, jak na zdjeciu. Poukladac w okraglej foremce, wg zdjecia. Zostawic do wyrosniecia. Posmarowac roztopiona margaryna, piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 30-40min ( do zrumienienia).

  2. Nadzienie: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc fete: 5sek / obr 4. Dodac jajka : 10sek / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 4.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tutmanik - bulgarski chlebek z feta (swiateczny)

Wydrukuj:

Komentarze