Tu jesteś:
4
Składniki
- 150 gramów przenicy
- 350 gramów mąki przennej
- 1 łyżeczki cukru
- 300 gramów wody sodowej
- 1 czubate łyżeczki soli
- 40 gramów drożdży
-
6
22min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Przenice zemleć 1min/10 obr
2. Dodać drożdze 40 gram, cukier 1 łyżeczka, woda 3 MT. Wymieszać 1min/obr2/temp.37
3.Nasępnie dodać 350 mąki przennej, 1łyżeczke soli i wyrobić 3min/interwał
4. Po wyrobieniu wyłożyć na tależ, jak podrosnie /ok 15-20 min/ to podzielić na 8 cześci i formować bułeczki/bagietki o dł. 10 cm.
5. Na konieć posypać mąką i piec w piekarniku ok 20 min
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz