3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybki i zdrowy chlebek z mąki orkiszowej typ 1850


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Szybki i zdrowy chlebek z mąki orkiszowej typ1850

  • 500 g MĄKA ORKISZOWA, Typ 1850
  • 40 g drożdży świeżych
  • 300 g gorącej wody
  • 25 g oleju
  • 0,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 1 szczypty cukru
5

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki wkładamy do Closed lid wyrabiamy 2min/. 2. Ciasto wyjąć z na podsypaną mąką stolnicę, uformować wałeczek z ciasta lub dwa mniejsze na bagietki czy kulki na bułki.

    3. Ostrym nożem ponacinać ciasto. (Nie jest to konieczne). 4. Ciasto przełożyć do foremki i spryskać wodą. 5. Ciasto pozostawić 10-15 min do wyrośnięcia. 6. Wstawić do nagrzanego 190°C piekarnika(góra dół) na 25 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Chlebek idealny dla cukrzyków i insulinoopornych. Można dodać zioła.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz