3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybki i zdrowy chlebek z mąki orkiszowej typ 1850


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Szybki i zdrowy chlebek z mąki orkiszowej typ1850

  • 500 g MĄKA ORKISZOWA, Typ 1850
  • 40 g drożdży świeżych
  • 300 g gorącej wody
  • 25 g oleju
  • 0,5 łyżeczki soli, drobnej
  • 1 szczypty cukru
5

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki wkładamy do Closed lid wyrabiamy 2min/. 2. Ciasto wyjąć z na podsypaną mąką stolnicę, uformować wałeczek z ciasta lub dwa mniejsze na bagietki czy kulki na bułki.

    3. Ostrym nożem ponacinać ciasto. (Nie jest to konieczne). 4. Ciasto przełożyć do foremki i spryskać wodą. 5. Ciasto pozostawić 10-15 min do wyrośnięcia. 6. Wstawić do nagrzanego 190°C piekarnika(góra dół) na 25 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Chlebek idealny dla cukrzyków i insulinoopornych. Można dodać zioła.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja piekę ten chlebek z mąki orkiszowej tortowej...

    Zgłoszony przez Aluska123 na stycznia 23, 2019 at 07:16.

    Ja piekę ten chlebek z mąki orkiszowej tortowej i mieszam z żytnią . Wychodzi super tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro go zrobię -

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 8, 2019 at 16:22.

    Jutro go zrobię -tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zajadam, jeszcze ciepłe......pycha.

    Zgłoszony przez Langusta na stycznia 7, 2019 at 19:53.

    Właśnie zajadam, jeszcze ciepłe......pycha.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze