Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
składniki na chlebek
- 330 g wody (ok.)
- 50 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki cukru
- 100 g ziemniaków ugotowanych, wystudzonych, ugniecionych widelcem
- 500 g maki pszenna chlebowej, typ 750
-
6
55min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże, wlać wodę, dodać cukier, podgrzać 2 min/37stopnieC/obr2.
2. Dodajć resztę składników, wyrobić 3,5 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
3. Ciasto przełożyć do wysmarowanej oliwą i posypanej otrębami podłużnej formy o długości ok 35 cm, przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok 20 min. W tym czasie rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
4.Piec chleb 30-35 min.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
ciasto wydaje się, że jest dość luźnej konsystenci.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz