3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

NIEDZIELNE BULECZKI


Wydrukuj:
4

Składniki

NIEDZIELNE BULECZKI

Skladniki: 500 g maki Typ 550 1 ½ lyzeczki soli 1 lyzeczki cukru 250 g wody cieplej (37°C) 1 kostke drozdzy lub 1 ½ paczki suchych drozdzy 30 - 50 g masla

  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Woda, cukier, drozdze wrzucic do Blokada naczynia miksującegoTermomix i ustawic na
    2 min./37°C/Ciastododac make, sol i maslo i ustawic ponownie
    na 2 min./Ciasto. Wylozyc ciasto z Blokada naczynia miksującegoTermomix i odwazac na pokrywie Blokada naczynia miksującegoTermomix po 60 g – 80 g kazda buleczke, zakladac kilkakrotnie do srodka i ukulac, klasc na blache lub okragla forme jak na zdjeciu. Odstawic na ok. 30 minut do wyrosniecia. Nagrzac piekarnik na 250°C (gora-dol) *wazne, następnie bulki naciac ostrym nozem wzdluz, spryskac woda po czym wstawic forme z bulkami do piekarnika na 5 minut, po tym czasie obnizyc temp. do 220°C i piec nastepne 20-25 minut.
    * Wazne zeby bulki piec gora-dol, ponieważ mogą byc twarde.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy