Tu jesteś:
4
Składniki
500 g
Keto bułki z mąką konopną
- 500 g twaróg półtłusty
- 100 g mąka migdałowa
- 170 g Mąka konopna odtłuszczona
- 2 jajka
- 15 g proszek do pieczenia
- 1 łyżeczki sól
- 110 g Ziaren np. Słonecznika, siemienia, pestek z dyni
-
6
45min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do 180 stopni (góra dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, dodać proszek do pieczenia, jajka, ziarna, mąkę konopną i migdałową oraz sól, wyrobić Ciasto
"Ciasto" /1 min 30 s. Przemieszać kopystką, wyrobić ponownie Ciasto
"Ciasto" /1 min 30 s. Przełożyć na talerz i podzielić na 8 części. Z każdej uformować bułki zwilżonymi dłońmi. Układać na blasze w odstępach.
- Piec 30 minut, podawać po lekkim ostudzeniu. Można mrozić i wyjmować bułki, gdy potrzeba
smacznego!
Keto bułki z mąką konopną
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz