Tu jesteś:
4
Składniki
520 g
mąki
- 12 g drożdży świeżych
- 1,5 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczek soli
- 1 jajo
- 2 łyżki masła roztopionego
- 3/4 szkl wody letniej
-
6
2h 15min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- * wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego - wyrabiać 2 min / "Ciasto"
- * wstawić do szklanej miski wysmarowanej oliwą i odstawić na ok 1 h
- * po tym czasie ciasto podzielić na 9 - 10 równych części, uformować kulki, spłaszczyć je i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem
- * pozostawić pod przykryciem do ponownego wyrośnięcia na ok 45 min
- * przed pieczeniem każdą bułkę naciąć na krzyż i wysmarować roztrzepanym jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka
- * piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 225 st
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można dodać no słonecznik czy dynię
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłem, wyszły, polecam.
Zrobiłem, wyszły, polecam.
Tez robie takie buleczki
Tez robie takie buleczki tylko dodaje ziarenka dla zdrowia - siemie lniane, slonecznik, pestki dyni. Zawsze wychodza pyszne
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję