3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chrupiacy chlebek


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

  • 130 g platki owsiane
  • 130 g maka pszenna lub zytnia
  • 130 g ziarna (slonecznik, sezam ,siemie lniane,pestki dyni)
  • 1 czubate łyżeczki soli
  • 50 g oleju
  • 400 g woda
  • 6
    45min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie skladniki wrzucamy doClosed lid i mieszamy 10 sekCounter-clockwise operation obroty4 .Powstale ciasto pozostawiamy na kilka minut do spuchniecia ,nastepnie wylewamy na blache wylozona folia aluminiowa wyrownujemy i wkladamy na 20 min do piekarnika nagrzanego do 160-170 ,po tym czasie wykladamy z pieca i nacinamy porcjujac na kawalki ,nastepnie wkladamy spowrotem do piekarnika na ok20 min piekac az do suchosci

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mój sie piecze jestem

    Zgłoszony przez HaniaJ. na maja 3, 2015 at 14:13.

    Mój sie piecze tmrc_emoticons.) jestem ciekawa efektu tmrc_emoticons.D

     Efekt jest megatmrc_emoticons.D super ! Dzieki za przepistmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis Takie domowe,

    Zgłoszony przez Asiak1 na lutego 1, 2015 at 21:14.

    Super przepis tmrc_emoticons.) Takie domowe, dietetyczne pieczywo chrupkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny i fajny

    Zgłoszony przez Afroddytta na stycznia 30, 2015 at 20:21.

    Bardzo smaczny i fajny przepis. Dodałam mąkę zytna oraz pestki dyni i słonecznika. Moze za krótko piekłam, bo chrupiące nie wyszło, ale takie miekkie też jest smaczne. następnym razem dodam rodzynki i żurawinę, bo lubię takie słodkie akcenty.

    Dziekuje za przepis i polecam innym  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zobaczyłam i natychmiast

    Zgłoszony przez gufo na stycznia 28, 2015 at 21:31.

    Zobaczyłam i natychmiast upiekłam. Bardzo smaczny, ale taką porcję wyleję następnym razem na dużą (piekarnikową ) blaszkę. Chlebek wyszedł grubawy i pierwsze pieczenie wydłużyłam o 10 minut.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze