Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 450 gramów mąki
 - 220 gramów wody
 - 12 gramów drożdży świeżych
 - 1 łyżeczki soli
 - 1/2 łyżeczki cukru
 - 10 gramów oleju z oliwek
 - 2 łyżeczki suszonych kwiatkòw nagietka
 - 1 łyżeczki suszonych kwiatkòw rumianku
 - 1 łyżki kilka pestek dyni
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego"  wlozyc kolejno: wode, olej, drozdze, rumianek i 1 lyzeczke nagietka, cukier, make i sòl: 2min / 
"Ciasto" . Wyjac , zostawic na ok. 1h do wyrosniecia. Uformowac chlebek, ponacinac, posypac reszta nagietka i pestkami, pozostawic jeszcze do wyrosniecia na 20-30min. Piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 40min. Wyjac.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        




                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
100g ???
  Tego, to ja nie wiedzialam, szczerze mòwiac... Ale Ty sobie  poradzisz bez problemòw 
  
 
 
Elu, kostka, tych swiezych u nas, ma 25g. Dziele na "prawie polowe" , rekoma... tak w miare na oko...
  Jak chcesz, to zwaz 10g, potem 5g- i to podzielisz na pòl 
  I wyjdzie 12g 
 
 
Połączenie super!
 Kwiaty rumianku mam a nagietka można dokupić w sklepie herbapolu. Tylko Ty mi powiedz, kobietko  
  jak odważasz 12  GRAMÓW drożdży??? Bo ja mogę albo 10 albo 15.