Tu jesteś:
4
Składniki
- 450 gramów mąki
- 220 gramów wody
- 12 gramów drożdży świeżych
- 1 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 10 gramów oleju z oliwek
- 2 łyżeczki suszonych kwiatkòw nagietka
- 1 łyżeczki suszonych kwiatkòw rumianku
- 1 łyżki kilka pestek dyni
-
6
-
7Czas całkowity
-
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
5
Przygotowanie
-
Do
wlozyc kolejno: wode, olej, drozdze, rumianek i 1 lyzeczke nagietka, cukier, make i sòl: 2min /
. Wyjac , zostawic na ok. 1h do wyrosniecia. Uformowac chlebek, ponacinac, posypac reszta nagietka i pestkami, pozostawic jeszcze do wyrosniecia na 20-30min. Piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 40min. Wyjac.
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz100g ??? :| Tego, to ja nie
100g ???
Tego, to ja nie wiedzialam, szczerze mòwiac... Ale Ty sobie poradzisz bez problemòw

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
U nas paczka ma
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu, kostka, tych swiezych u
Elu, kostka, tych swiezych u nas, ma 25g. Dziele na "prawie polowe" , rekoma... tak w miare na oko...
Jak chcesz, to zwaz 10g, potem 5g- i to podzielisz na pòl
I wyjdzie 12g

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Połączenie super! Kwiaty
Połączenie super!
Kwiaty rumianku mam a nagietka można dokupić w sklepie herbapolu. Tylko Ty mi powiedz, kobietko
jak odważasz 12 GRAMÓW drożdży??? Bo ja mogę albo 10 albo 15.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/