3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z serem i sokiem pomidorowym


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 50 g drożdży świeżych
  • 510 g mąki przennej
  • 1 czubate łyżeczki soli
  • 125 g soku pomidorowego
  • 125 g wody
  • 40 g masła
  • 100 g sera zòltego wg gustu
  • 1 jajo kurze
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki cukru
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksujacego wlozyc ser, zmielic obroty 10 / czas 10s.

  2. Wlac wode, sok pomidorowy, oliwe, maslo, jajo, drozdze, cukier, make, sol, wyrobic ciasto czas 5 minut / Closed lid / Dough mode

  3. Przelozyc do posmarowanej tluszczem formy, pozostawic do wyrosniecia, ( ciasto musi podwoic swoja objetosc )

  4. Piec 45-50 min w temp 200 st.C

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super chleb. dodałam przyprawę do...

    Zgłoszony przez karolina40 na stycznia 11, 2017 at 09:58.

    Super chleb. dodałam przyprawę do ziemniaków dla wzbogacenia smaku dzisiaj też pieke i dodfam jeszcze bazylii. Nawet mój bardzo wybredny mąż powiedzial, że chleb jest super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek zrobiony i zjedzony

    Zgłoszony przez veronicab71 na listopada 9, 2012 at 01:15.

    Chlebek zrobiony i zjedzony Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Dodalam passate, zamiast soku, bazylie do srodka, oregano na wierzch i 20g drozdzy, zamiast 50g. Pycha Big Smile  Zostawilam do urosniecia, rabnelam sie na lòzko na pòl godzinki, bo bylam padnieta i ciasto prawie ucieklo z foremki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) .

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aniu chlebek robiłam już

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 6, 2012 at 13:27.

    Aniu chlebek robiłam już kilka razy ( i z sereb i bez ) i jest pyszny. Zamiast oliwy z oliwek dodaję zalewę z suszonych pomidorów i do tego szczyptę bazylii. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny Kolejny chlebek

    Zgłoszony przez annusiaa na września 27, 2012 at 17:44.

    Przepyszny tmrc_emoticons.)

    Kolejny chlebek zrobiłam bez sera ale z dodatkiem szypt: bazyli, tymianku, ziół prowansalskich i oregano. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę sie ze smakuje, Ja tez

    Zgłoszony przez Anna30M na września 7, 2012 at 21:23.

    Cieszę sie ze smakuje, Ja tez uwielbiam ten chlebek!  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aniu chlebek wyszedł pyszny

    Zgłoszony przez magi1 na września 7, 2012 at 20:26.

    Aniu chlebek wyszedł pyszny tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D bardzo nam smakował a mi najbardziej z samym masłem tmrc_emoticons.D będę go często robiła, dziekuję i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aniu następny chlebek ,który

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na września 7, 2012 at 14:47.

    Aniu następny chlebek ,który upiekę będzie w/g Twojego przepisu tmrc_emoticons.D  Big Smile  dziekuję za przepis i komentarze Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wymiary blaszki 30cm długa,

    Zgłoszony przez Anna30M na września 7, 2012 at 13:04.

    Wymiary blaszki 30cm długa, 12 cm szeroka i 8 cm wys. tmrc_emoticons.) Można użyć 2 mniejszych. Proszę pamiętać ze ciasto musi podwoić swoją objętość podczas rosniecia. Pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy z tej porcji wychodzi

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na września 7, 2012 at 08:41.

    A czy z tej porcji wychodzi tylko jedna keksówka czy dwie? bo nie wiem czy w jednej chlebek nie wyrośnie za dużo.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Juz sie poprawilam ;) 

    Zgłoszony przez Anna30M na września 6, 2012 at 23:33.

    Juz sie poprawilam tmrc_emoticons.;)  dziekuje i przepraszam! Mam nadzieje ze chlebek bedzie smakowal, Ja bardzo go lubie tmrc_emoticons.)

    Prosze jak mozesz napisz czy wyszedl tmrc_emoticons.) i czy smakowal.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aniu chlebek się robi, jest

    Zgłoszony przez magi1 na września 6, 2012 at 17:37.

    Aniu chlebek się robi, jest własnie w piecu, mam tylko prośbę opisz dokładnie przepis, ponieważ piszesz w opisie dodać sok itd ale nie ma wzmianki o maśle i oliwie, piszesz dodać cukier a nie podajesz ile, ja sobie poradziłam, ponieważ robię chleb często, ale niektórzy uzytkownicy TM mogą mieć z tym problem, dziekuję tmrc_emoticons.) jak się upiecze dam znać jak smakował  tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek jest naprawde pyszny,

    Zgłoszony przez Anna30M na września 6, 2012 at 14:31.

    Chlebek jest naprawde pyszny, mam nadzieje ze bedzie smakowal! Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pieknie wygląda . Dodaję do

    Zgłoszony przez gabi49 na września 4, 2012 at 22:17.

    Pieknie wygląda . Dodaję do swojej kolekcji chlebów. Z pewnością upiekę bo z zasady chleba i bułek w sklepie nie kupuję. Przy pomocy TM jest szybciej i o wiele smaczniej, a na dodatek bez tej wstrętnej chemii!Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaje do przepisów do

    Zgłoszony przez magi1 na września 4, 2012 at 17:11.

    Dodaje do przepisów do wypróbowania tmrc_emoticons.) jutro kupię potrzebne składniki i go upiekę, napewno jest pyszny tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze