3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z serem feta i oliwkami


Wydrukuj:
4

Składniki

600 g

Ciasto

  • 10 Oliwek, np: 5 czarnych, 5 zielonych
  • 100 g sera feta
  • pół łyżeczki soli
  • 350 g mąki pszennej
  • 150 g wody
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 20 g drożdży świeżych
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, oliwę i drożdże, wymieszać: 1 min. s/37, obr. 2

    2. Dodać mąkę i sol, wyrobić 3 minClosed lidDough mode

    3. Ciasto wyjąć z naczynia, na stolnicę.

    4. Do naczynia miksującego wlożyć oliwki. Rozdrobnić 3-5s. /obr.5

    5. Dodać ciasto i ser feta pokrojony na kawałki, wyrobić 30 sDough modeClosed lid,

    6. Przy pomocy kopystki wyłożyć do formy, keksówki 30x10x12cm wyłożonej papierem do pieczenia.

    7. Nagrzać piekarnik do temp. 200 stopni

    8. Przykryć ściereczką kuchenną. pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż zwiększą swoją objętość dwukrotnie (około 20 minut)

    9. Piec w temp. 200 stopni przez 45 minut. Przed pokrojeniem na kromki pozostawic do ostygnięcia

    Dzięki dodatkowi sera feta chleb długo zachowuje świeżość. Oliwki są tylko delikatnie wyczuwalne, ale można także zrezygnować z ich dodawania.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dzięki dodatkowi sera feta chleb długo zachowuje świeżość. Oliwki są tylko delikatnie wyczuwalne, ale można także zrezygnować z ich dodawania.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy