3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z serem feta i oliwkami


Wydrukuj:
4

Składniki

600 g

Ciasto

  • 10 Oliwek, np: 5 czarnych, 5 zielonych
  • 100 g sera feta
  • pół łyżeczki soli
  • 350 g mąki pszennej
  • 150 g wody
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 20 g drożdży świeżych
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, oliwę i drożdże, wymieszać: 1 min. s/37, obr. 2

    2. Dodać mąkę i sol, wyrobić 3 minBlokada naczynia miksującegoCiasto

    3. Ciasto wyjąć z naczynia, na stolnicę.

    4. Do naczynia miksującego wlożyć oliwki. Rozdrobnić 3-5s. /obr.5

    5. Dodać ciasto i ser feta pokrojony na kawałki, wyrobić 30 sCiastoBlokada naczynia miksującego,

    6. Przy pomocy kopystki wyłożyć do formy, keksówki 30x10x12cm wyłożonej papierem do pieczenia.

    7. Nagrzać piekarnik do temp. 200 stopni

    8. Przykryć ściereczką kuchenną. pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia, aż zwiększą swoją objętość dwukrotnie (około 20 minut)

    9. Piec w temp. 200 stopni przez 45 minut. Przed pokrojeniem na kromki pozostawic do ostygnięcia

    Dzięki dodatkowi sera feta chleb długo zachowuje świeżość. Oliwki są tylko delikatnie wyczuwalne, ale można także zrezygnować z ich dodawania.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dzięki dodatkowi sera feta chleb długo zachowuje świeżość. Oliwki są tylko delikatnie wyczuwalne, ale można także zrezygnować z ich dodawania.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy