CHLEB Z GARNKA Przepis jest nieprzetestowany
Author picture Gracja 84
utworzono: 01/2/17 zmieniono dnia: 01/2/17

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB Z GARNKA


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

CHLEB Z GARNKA

  • 600 gramów mąki pszennej, typ 650
  • 2 łyżeczki soli, himalajska
  • 360 gramów wody, letniej
  • 25 gramów drożdży, świeżych
  • 2 łyżeczki cukru
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    CHLEB Z GARNKA
  1. Drożdże + woda + cukier Closed lid 2min/temp 37/obr 1

    Dodajemy mąkę i sól i wyrabiamyDough mode 3 min.

    Przykrywamy ściereczką i odstawiamyna 35 min w ciepłe miejsce.

    Następnie jeszcze raz ugniatamy i pozostawiamy na 20 min już uformowany chlebek.

    Pieczemy w rozgrzanym garnku żeliwnym w piekarniku temp. 200 przez 30 min z przykrywką.

    A następnie bez przykrywki przez kolejne 30 min.

    Studzimy na kratce. SMACZNEGO!
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry chlebek nie kruszy się i trzyma...

    Zgłoszony przez Martusia20 na marca 3, 2017 at 14:50.

    Bardzo dobry chlebek nie kruszy się i trzyma świeżość kilka dni. Pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze