Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
CHLEB Z GARNKA
- 600 gramów mąki pszennej, typ 650
- 2 łyżeczki soli, himalajska
- 360 gramów wody, letniej
- 25 gramów drożdży, świeżych
- 2 łyżeczki cukru
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Drożdże + woda + cukier "Blokada naczynia miksującego" 2min/temp 37/obr 1
Dodajemy mąkę i sól i wyrabiamy"Ciasto" 3 min.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamyna 35 min w ciepłe miejsce.
Następnie jeszcze raz ugniatamy i pozostawiamy na 20 min już uformowany chlebek.
Pieczemy w rozgrzanym garnku żeliwnym w piekarniku temp. 200 przez 30 min z przykrywką.
A następnie bez przykrywki przez kolejne 30 min.
Studzimy na kratce. SMACZNEGO!
CHLEB Z GARNKA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNajlepszy chleb, smakuje wysmienicie i bardzo...
Najlepszy chleb, smakuje wysmienicie i bardzo szybko sie go robi
Bardzo dobry chlebek nie kruszy się i trzyma...
Bardzo dobry chlebek nie kruszy się i trzyma świeżość kilka dni. Pycha