Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     28 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
 
opublikowany: 29/09/13
                            
                zmieniono dnia: 30/09/13
                    Składniki
Chleb
- 40 g drożdży świeżych
 - 50 g wody
 - 1 łyżeczek cukru
 - 1,5 łyżeczki soli
 - 30 g oliwy z oliwek
 - 150 g jogutru naturalnego
 - 150 g mąki graham
 - 150 g dyni
 - 300 g mąki pszennej
 - 50 g twarogu
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
DYNIĘ ZMIKSOWAĆ 5S. OBR. 5, DODAĆ TWARÓG I ZMIKSOWAĆ 5S. OBR.5, DODAĆ JOGURT, DROŻDŻE, CUKIER I WODĘ, PODGRZAĆ 2 MIN. 37 STOPNI OBR. 1,DODAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW, WYROBIĆ 2 MIN. INTERWAŁ. ZOSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA ABY ZDWOIŁA SIĘ OBJĘTOŚĆ. WSTAWIĆ DO ZIMNEGO PIEKARNIKA NA 40 MIN I USTAWIĆ TEMPERATURĘ NA 180 STOPNI.
Przygotowanie ciasta
Porady
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Wygląda pysznie, zaraz zabieram się za zrobienie go...
Fajny chlebek aczkolwiek uważam ze 40 g drożdży to za dużo, są dość moco wyczuwalne w smaku. Pięknie mi wyrósł. Piekłam w średniej foremce keksówce.
Chlebek nawet -bardzo dobry.
 Nareszcie go zrobiłam , bardzo lekki ,puszysty , taki prawdziwy pszenny. Jeśli ktoś lubi bardzo polecam. Dzięki za przepis. 
Witam,
Chlebek hmm chyba dobry skoro moje nastoletnie córki się o NIEGO pobiły
 W sobotę wieczorem piekłam jeden a w niedzielę rano już GO nie było weięc postanoeiłam upiec jeszcze dwa. Pomyślałam , że starczy na dłużej ale się pomyliłam bo w poniedziałek wieczorem była pusta szafka. 
 A mam tylko dwie bardzo szczupłe córki 
Gorąco pozdrawiam
Chlebek wygląda bardzo "smacznie", mam nadzieję ,że również jest bardzo smaczny.
 Nigdy nie robiłam z dodatkiem dyni - myślę ,ze podobnie działa jak ziemniaki -czyli spulchnia,ale twarożek ? nie znałam takiego przepisu. Dodaję do wypróbowania i  jak tylko kupię dynię , zrobię ,go.Pozdrawiam 
Lubię eksperymentowac z chlebem. Ten nasz chleb powszedni nigdy nam się nie znudzi bo z thermomixem mamy tyle możliwości. POZDRAWIAM. Lidka Abramowicz