3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z dynią


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

28 kawałek/kawałki/kawałków

Chleb

  • 40 g drożdży świeżych
  • 50 g wody
  • 1 łyżeczek cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 150 g jogutru naturalnego
  • 150 g mąki graham
  • 150 g dyni
  • 300 g mąki pszennej
  • 50 g twarogu
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. DYNIĘ ZMIKSOWAĆ 5S. OBR. 5, DODAĆ TWARÓG I ZMIKSOWAĆ 5S. OBR.5, DODAĆ JOGURT, DROŻDŻE, CUKIER I WODĘ, PODGRZAĆ 2 MIN. 37 STOPNI OBR. 1,DODAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW, WYROBIĆ 2 MIN. INTERWAŁ. ZOSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA ABY ZDWOIŁA SIĘ OBJĘTOŚĆ. WSTAWIĆ DO ZIMNEGO PIEKARNIKA NA 40 MIN I USTAWIĆ TEMPERATURĘ NA 180 STOPNI.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

 

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wygląda pysznie, zaraz zabieram się za zrobienie...

    Zgłoszony przez celka9 na lipca 17, 2017 at 15:24.

    Wygląda pysznie, zaraz zabieram się za zrobienie go...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny chlebek aczkolwiek uważam ze 40 g drożdży...

    Zgłoszony przez Kasia 1313 na lutego 18, 2017 at 18:07.

    Fajny chlebek aczkolwiek uważam ze 40 g drożdży to za dużo, są dość moco wyczuwalne w smaku. Pięknie mi wyrósł. Piekłam w średniej foremce keksówce.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek nawet -bardzo dobry.

    Zgłoszony przez smoczek na października 20, 2013 at 19:56.

    Chlebek nawet -bardzo dobry. tmrc_emoticons.) Nareszcie go zrobiłam , bardzo lekki ,puszysty , taki prawdziwy pszenny. Jeśli ktoś lubi bardzo polecam. Dzięki za przepis. tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam,  Chlebek hmm chyba

    Zgłoszony przez Moniagut na października 4, 2013 at 20:11.

    Witam, 

    Chlebek hmm chyba dobry skoro moje nastoletnie córki się o NIEGO pobiły  tmrc_emoticons.;) W sobotę wieczorem piekłam jeden a w niedzielę rano już GO nie było weięc postanoeiłam upiec jeszcze dwa. Pomyślałam , że starczy na dłużej ale się pomyliłam bo w poniedziałek wieczorem była pusta szafka. Big Smile A mam tylko dwie bardzo szczupłe córki 

    Big Smile Big Smile Big Smile

    Gorąco pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek wygląda bardzo

    Zgłoszony przez smoczek na października 4, 2013 at 13:39.

    Chlebek wygląda bardzo "smacznie", mam nadzieję ,że również jest bardzo smaczny. tmrc_emoticons.;) Nigdy nie robiłam z dodatkiem dyni - myślę ,ze podobnie działa jak ziemniaki -czyli spulchnia,ale twarożek ? nie znałam takiego przepisu. Dodaję do wypróbowania i  jak tylko kupię dynię , zrobię ,go.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubię eksperymentowac z

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na września 30, 2013 at 20:38.

    Lubię eksperymentowac z chlebem. Ten nasz chleb powszedni nigdy nam się nie znudzi bo z thermomixem mamy tyle możliwości. POZDRAWIAM. Lidka Abramowicz:O

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze