3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb z czosnkiem serem i słonecznikiem


Wydrukuj:
4

Składniki

18 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 1 łyżeczki cukru
  • 500 gramów wody
  • 120 gramów sera typu emmentaler
  • 1 ząbka czosnku
  • 550 gramów mąki
  • 80 gramów słonecznika łuskanego
  • 40 gramów drożdży
  • 6
    1h 55min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Ser i czosnek wrzucamy do naczynia miksującego i rozdrabniamy 5s/poziom 8 Przerzucamy do osobnego naczynia

  2. Drożdże, cukier i wode podgrzewamy 2min/37 stopni/obr 

  3. Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj 3 min/Zablokowany/Interwał

  4. Ciasto przenieś do prostokątnej blaszki i pozostaw do wyrośnięcia na 20 minut  i przykryj bawełniana ściereczką.

  5. Piecz w temp. 200 stopni przez 45 minut. Jezeli skórką za bardzo sie spiecze można nakryć ja papierem  do pieczenia.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz