3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

chleb wieloziarnisty


Wydrukuj:
4

Składniki

500 g

  • 5 g otrąb pszennych
  • 10 g otrąb owsianych
  • 15 g nasion słonecznika
  • 5 g nasion dyni
  • 5 g soli
  • 1 płaskiej łyżeczki oregano
  • 1 płaskiej łyżeczki bazyli
  • 50 g drożdży
  • 5 g cukru
  • 0,5 litra ciepłej wody
  • 5 g SIEMIE LNIANE
  • 500 g mąki pszennej tortowej
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyc wszystkie składniki, wyrobic

    ciasto 2 min./Closed lid/Dough mode

  2. 2.Wyrobione ciasto przełożyc do miski i zostawic na 30 min.do wyrośnięcia.

  3. 3.Jak już ciasto wyrośnie przełożyc do foremki keksowej wysmarownej i obsypanej płatkami jęczmiennymi,słonecznikiem,siemieniem lnianym.

  4. 4.Wierzch ciasta wygładzic mokrą ręką i piec w nagrzanym piekarniku 200*C 1 godzinkę.

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wczoraj zrobiłem i już go nie ma trzeba znowu...

    Zgłoszony przez daroo211 na lutego 4, 2017 at 14:31.

    Wczoraj zrobiłem i już go nie ma trzeba znowu dziś zrobić. Chlebek wyśmienity polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny wyszedł

    Zgłoszony przez Arek-Olsztyn na lipca 18, 2015 at 18:10.

    Bardzo smaczny wyszedł chlebek[[wysiwyg_imageupload:2409:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja    wszystkim

    Zgłoszony przez mag_dro na kwietnia 12, 2015 at 15:49.

    rewelacja  Big Smile

     

    wszystkim bardzo smakował, będzie często u nas gościł  tmrc_emoticons.)

    młoda mama, początkująca kucharka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziewczyny a mi wyszedł

    Zgłoszony przez bronia 109 na grudnia 2, 2014 at 17:47.

    dziewczyny a mi wyszedł zakalec półtora godziny siedział

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam,  mnie również po

    Zgłoszony przez Teresa53 na października 30, 2014 at 17:17.

    Witam,  mnie również po przygotowaniu i wykonaniu zaleceń, przerazia konsystencja ciasta, ale po wyrośnięciu i upieczeniu, chlebek rewelacja.  Polecam przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przyznam że początkowo miałam

    Zgłoszony przez malenia123 na września 23, 2014 at 11:28.

    Przyznam że początkowo miałam wątpliwości co do konsystencji jaka wyszła po zmieszaniu składników ale końcowy efekt jest bardzo smaczny tmrc_emoticons.). Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bedziemy probowac 

    Zgłoszony przez katarina77 na sierpnia 2, 2014 at 17:42.

    bedziemy probowac  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania   

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na sierpnia 2, 2014 at 07:47.

    Dodaję do wypróbowania  Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem ciekawy jak to

    Zgłoszony przez zamor123 na sierpnia 1, 2014 at 22:11.

    Jestem ciekawy jak to smakuje, wygląda kusząco, trzeba spróbować  Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze