Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
CHLEB WIELOZIARNISTY
- 0,5 litra wody
- 50 g drożdży
- 1 łyżeczki cukru
- 500 g mąki krupczatki
- 50 g otrębów pszennych
- 50 g słonecznika
- 50 g sezamu
- 100 g siemienia lnianego
- 2 łyżeczki soli
-
6
31h 0min
Czas całkowity 30h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
9
5
Przygotowanie
- Do"Blokada naczynia miksującego" wlwamy wodą, kruszymy drożdzę i wsypujemy cukier. Ustawiawiamy 2 min. temp. 37 st. obroty "Obroty wsteczne" 2.
Dodajemy do "Blokada naczynia miksującego" pozostałe składniki. Ustawiamy 3 min. pozycja termomix i wyrabiamy.
Ciasto odstawiamy na 20 min do wyrośnięcia.
Wylewamy do brytfanki i wstawiamy do zimnego piekarnika.temp. 180 st. 1 godz.
Chleb Wieloziarnisty.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwitam czy to nie za dużo drożdży
witam czy to nie za dużo drożdży