3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB WIELOZIARNISTY


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

CHLEB WIELOZIARNISTY

  • 0,5 litra wody
  • 50 g drożdży
  • 1 łyżeczki cukru
  • 500 g mąki krupczatki
  • 50 g otrębów pszennych
  • 50 g słonecznika
  • 50 g sezamu
  • 100 g siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki soli
  • 6
    31h 0min
    Czas całkowity 30h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Chleb Wieloziarnisty.
  1. DoClosed lid wlwamy wodą, kruszymy drożdzę i wsypujemy cukier. Ustawiawiamy 2 min. temp. 37 st. obroty Counter-clockwise operation 2.

    Dodajemy do Closed lid pozostałe składniki. Ustawiamy 3 min. pozycja termomix i wyrabiamy.

    Ciasto odstawiamy na 20 min do wyrośnięcia.

    Wylewamy do brytfanki i wstawiamy do zimnego piekarnika.temp. 180 st. 1 godz.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz