Tu jesteś:
4
Składniki
- 100 g pszenicy
- 50 g żyta
- 50 g drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 2 ½ MT ciepłego kefiru ( lub mleka na pół z wodą)
- 1 jajko
- 350 g mąki
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka soli
- 150 gugotowanych ziemniaków
- po 2 łyżeczki: siemienia lnu, pestek dynii
- słonecznika, kminku, płatków owsianych
- ( można dodać 1 łyżeczkę przyprawy włoskiej)
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Żyto i pszenicę zemleć: czas 30 s, obr. poz. 10
- Dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto: czas 3 min, obr. poz. Interwał
- Wyłożyć do wąskiej foremki o dł. 40 cm, posmarowanej tłuszczem i posypanej np. płatkami owsianymi
- Gdy ciasto podwoi swoją objętość posmarować jajkiem i piec: czas 40 min, temp. 210
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWitam, Mam pytanie odnośnie
Witam,
Mam pytanie odnośnie użytych drożdży i mąki. Chodzi o drożdże świeże czy instant?
Mąka może być typ 450 czy jakiś inny.
Dziękuję za odpowiedź.
a o jaką mąkę chodzi?
a o jaką mąkę chodzi?