Składniki
15 kawałek/kawałki/kawałków
- 500 g koncentratu mąki wielozarnistej bezglutenowej
- 7 g drożdży suchych
- 500 g ciepłej wody
- 10 g cukru
- 5 g soli
- 25 g oliwy z oliwek lub oleju sezamowego
- 20 g słonecznika łuskanego
- 20 g pestek dyni
- 20 g Pestek sezamu
- 30 g siemienia lnianego
-
6
1h 25min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
Przygotowanie
1. Do
włożyć wszystkie produkty i wyrabiać 4 min. /
.
2. Ciasto przełożyć do foremki ( keksówki ) i odstawić na 30 min. do wyrośnięcia.
3. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni.
4. Przed włożeniem ciasta chlebowego do piekarnika posmarować je oliwą.
4. Piec w temperaturze 180 stopni 40 - 45 min.
Chleb wielozarnisty bezglutenowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
Nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia. Nie używać termoobiegu.
Chlebek jest rewelacyjny na ciepło z masełkiem i miodem. Do tego jeszcze kubek mleka i jest się w niebie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz