3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb wielozarnisty bezglutenowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

15 kawałek/kawałki/kawałków

  • 500 g koncentratu mąki wielozarnistej bezglutenowej
  • 7 g drożdży suchych
  • 500 g ciepłej wody
  • 10 g cukru
  • 5 g soli
  • 25 g oliwy z oliwek lub oleju sezamowego
  • 20 g słonecznika łuskanego
  • 20 g pestek dyni
  • 20 g Pestek sezamu
  • 30 g siemienia lnianego
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Chleb wielozarnisty bezglutenowy
  1. 1. Do Closed lid włożyć wszystkie produkty i wyrabiać 4 min. / Dough mode.

    2. Ciasto przełożyć do foremki ( keksówki ) i odstawić na 30 min. do wyrośnięcia.

    3. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni.

    4. Przed włożeniem ciasta chlebowego do piekarnika posmarować je oliwą.

    4. Piec w temperaturze 180 stopni 40 - 45 min. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia. Nie używać termoobiegu.

Chlebek jest rewelacyjny na ciepło z masełkiem i miodem. Do tego jeszcze kubek mleka i jest się w niebie tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy