3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb super latwy i szybki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

15 plaster/plastry/plastrów

Moj chlebek tym razem jest z z samym makiem w srodku, bo nie znosze jak sie mak sypie przy krojeniu.

  • nasiona wg uznania, moze byc: siemie lniane, pestki z dyni, slonecznik a ja dalam mak
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 100 g mąki żytniej, najlepiej razowej
  • 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej, lub chlebowej pelnoziarnistej
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 płaskiej łyżeczki cukru
  • 15 g świeżych drożdży
  • 300 g wody
5

Przygotowanie

  1. 1. Drozdze wlozyc do filizanki, zalac 4 lyzkami letniej wody i rozmieszac ( mozna chwile poczekac i same sie rozpuszcza) 2. Wszystkie skladniki wlozyc do thermomixa wedlug podanej kolejnosci i wyrabiac 2 min / 37 stopn i / obroty 2 nastepnie 4 min interwal 3. Przelozyc ciasto do wczesniej wysmarowanej blaszki i czekac ok 1h az ciasto podwoi swoja objetosc 4. Piec w 200 stopniach 25-40 minut 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy