Tu jesteś:
4
Składniki
Chleb pszenny z gara II
- 25 g świeżych drożdży
- 1 cukru, płaska łyżeczka
- 350 wody, ml, ciepłej
- 500 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki soli, płaskie
- 2 łyżki oleju
-
6
5h 30min
Czas całkowity 5h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać pokruszone drożdże i cukier, wymieszać 3 minuty/37ºC/obr. 1. Dodać olej, mąkę i sól, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Przełożyć ciasto do miski, przykryć folia spożywczą, odstawić na cztery godziny do lodówki. W między czasie wstawić naczynie żaroodporne wraz z przykrywką do zimnego piekarnika, rozgrzać go do temperatury 200ºC (góra-dół). Jak piekarnik uzyska właściwą temperaturę do gorącego naczynia żaroodpornego przełożyć ciasto, przykryć. Piec 30 minut. Po upływie tego czasu odkryć, piec jeszcze 30 minut. Studzić na kratce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam według przepisu, tylko zamiast wkładać...
Robiłam według przepisu, tylko zamiast wkładać do lodówki na 4 godziny, odłożyłam w ciepłe miejsce, przykrywając ściereczką na godzinę i później przełożyłam do nagrzanego naczynia żaroodpornego, też wyszło! Pyszności