3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pszenny tzw. wek


Wydrukuj:
4

Składniki

Chleb pszenny tzw. wek

  • 500 gramów mąka pszenna typ 550
  • 135 gramów mleka
  • 150 gramów wody
  • 20 gramów drożdże świeże
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

    Zaczyn
  1. Dodaj do naczynia:
    1,5 łyżki mąki
    75 g wody
    20 g drożdży

    Ustaw Mieszanie1/Wolne gotowanie3 minuty/Sous-vide37 stopni
  2. Pozostaw zaczyn w Blokada naczynia miksującego na około 15 minut.
  3. Dodaj do Blokada naczynia miksującego:
    500 g mąki pszennej
    75 g wody
    135 g mleka
    1 łyżeczka soli

    Ustaw interwał wyrabiania ciasta Ciasto/Wolne gotowanie3 minuty.

    Pozostaw ciasto na około 30 miniut w Blokada naczynia miksującego.
  4. Ponownie włącz interwał wyrabiania Ciasto/Wolne gotowanie1 minuta.
  5. Wyciągnij ciasto na blat obsypany delikatnie mąka. Z ciasta stwórz wałek i pozostaw do wyrośnięcia.
  6. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i ułóż na dnie naczynie z ciepłą wodą. Piecz wek 10 minut, a następnie zmiejsz temperaturę do 180 stopni i piecz kolejne 20-25 minut.

    Pozostaw do wystygnięcia na kratce. Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy