3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb przenno-żytni na zakwasie żytnim (bez drożdzy)


Wydrukuj:
4

Składniki

670 g

Chleb przenno-żytni na zakwasie żytnim (bez drożdzy)

  • 315 gramów woda
  • 145 gramów zakwasu żytniego
  • 200 gramów mąki przennej pełnoziarnistej 1850
  • 250 gramów mąki żytniej 700
  • 12 gramów soli
  • 6
    7h 40min
    Czas całkowity 7h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 315g wody
  2. 145g zakwasu żytniego
  3. Counter-clockwise operation30 sekund
  4. 200g mąki przennej
  5. Dough mode20 sekund
  6. 12g soli
  7. Dough mode30 sekund
  8. 250g mąka żytnia
  9. Dough mode3min
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy