3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHLEB PEŁNOZIARNISTY


Wydrukuj:
4

Składniki

CHLEB PEŁNOZIARNISTY

  • 550 g woda
  • 720 g mąka pełnoziarnista
  • 15 g drożdże
  • 10 g soli
  • 6
    4h 35min
    Czas całkowity 3h 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. do naczynia dodaj wodę i mąkę wymieszaj 20s/obr6, zostaw na 40 min
  2. dodaj drożdze i sól, 6minCiasto, przekładamy do naoliwionej miski na 2 godziny
  3. włącz piekarnik na 250st., wyciągnij ciasto na blat, uformuj bochenek i przełóz na blachę,
    na najniższy poziom w piekarniku wstaw naczynie z zimna wodą
  4. chleb wstaw do piekarnika i piecz 20 min w 250 st, a następnie zmniejsz temperaturę do 220st i piecz kolejne 30 min.
    po upieczeniu wystudź chleb na kratce
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy