Tu jesteś:
4
Składniki
CHLEB PEŁNOZIARNISTY
- 550 g woda
- 720 g mąka pełnoziarnista
- 15 g drożdże
- 10 g soli
-
6
4h 35min
Czas całkowity 3h 45minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- do naczynia dodaj wodę i mąkę wymieszaj 20s/obr6, zostaw na 40 min
- dodaj drożdze i sól, 6min
"Ciasto" , przekładamy do naoliwionej miski na 2 godziny
- włącz piekarnik na 250st., wyciągnij ciasto na blat, uformuj bochenek i przełóz na blachę,
na najniższy poziom w piekarniku wstaw naczynie z zimna wodą - chleb wstaw do piekarnika i piecz 20 min w 250 st, a następnie zmniejsz temperaturę do 220st i piecz kolejne 30 min.
po upieczeniu wystudź chleb na kratce
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz