3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb pełnoziarnisty większa foremka szerokość 12cm


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

Chleb pełnoziarnisty większa foremka szerokość 12cm

  • 425 gramów woda
  • 30 gramów drożdży świeżych
  • 300 gramów mąka pszenna, typ 650
  • 370 gramów mąka pszenna pełnoziarnista, typ 1850
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki kminek
  • 1 łyżeczki siemienia lnianego
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Chleb pszenny pełnoziarnisty szersza foremka 12cm
  1. Do Closed lid wlewamy wode i drożdze, ustawiamy czas 60sek temperatura 37 st. obroty 2.
    Po wymieszaniu dodajemy mąki, sól, kminek, siemie lniane i wyrabiamy ciasto Dough mode 4min.
    Po wyrobienu przekładamy do foremki 30x12cm i odkładamy na około 1h.
    Jak ciasto wyrosnie wkładamy do piekarnika temperatura 200 st i załączamy termoobiek pieczemy prze 30minut.
    Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można dodać jeszcze czarnuszkę jak ktoś lubi.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy