3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb mieszany


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 340 g wody
  • 1 łyżka oleju
  • 12 g drożdży, piekarskich
  • 1 łyżeczka soli
  • 1-2 łyżki cukru, (można zastąpić miodem)
  • 150 g mąki żytniej, (typ 2000, 1850, 720 - wg. uznania)
  • 350 g mąki, przennej (typ 650, 720)
  • 20-30 g otrębów (żytnich bądź pszennych)
  • 1 łyżka siemienia lnianego (można pominąć)
  • 1 łyżka słonecznika (można pominąć)
  • 6
    45min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. Uruchomić interwał na 3 minuty. Ciasto przełożyć do dużej keksówki. Pozostawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny. Piec 35-40 minut w temperaturze 200 st. C. Przed włożeniem chleba piekarnik warto spryskać wodą (w celu wytworzenia pary). Po upieczeniu pozostawić 10 minut w formie, po czym wyjąć. Studzić na kratce.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy