3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb low carb z siemieniem lnianym


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Chleb low carb z siemieniem lnianym

  • 10 g świeżych drożdży
  • 50 g siemienia lnianego, Ześrutowane
  • 40 g mąki sojowej
  • 120 g glutenu
  • 1 jajko
  • 1 łyżki masło, Miekkie
  • 50 g śmietana, 36% tłuszczu
  • 40 g letniej wody
  • 6
    1h 55min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Drożdże rozkruszyć i wrzucić do pojemnika, wlać 40 ml wody.
    1 min / 36 stopni / obroty 2
  2. Dodać resztę składników.
    Mieszać ciasto 4 min.
  3. Odłożyć na 30 min do wyrośniecia.
  4. Piec 35 min w tem 180 stopni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy