Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Chleb low carb z siemieniem lnianym
- 10 g świeżych drożdży
- 50 g siemienia lnianego, Ześrutowane
- 40 g mąki sojowej
- 120 g glutenu
- 1 jajko
- 1 łyżki masło, Miekkie
- 50 g śmietana, 36% tłuszczu
- 40 g letniej wody
-
6
1h 55min
Czas całkowity 1h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Drożdże rozkruszyć i wrzucić do pojemnika, wlać 40 ml wody.
1 min / 36 stopni / obroty 2 - Dodać resztę składników.
Mieszać ciasto 4 min. - Odłożyć na 30 min do wyrośniecia.
- Piec 35 min w tem 180 stopni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz