Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 1 łyżeczkę soli
- 550 g wody
- 30 g drożdży
- 100 g ziaren słonecznika
- 30 g oleju
- 30 g siemienia lnianego
- 150 g mąki ryżowej
- 250 g mąki gryczanej
- 100 g kaszy jaglanej
- 2 łyżeczki cukru
-
6
30h 35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
1. W naczyniu miksującym umieścić kaszę jaglaną i ją zmiksować 30s/obr 10
2. Dodać pozostałe składniki.
3. Wyrabiać 2 min/
"Ciasto"
4. Przelać masę do dwóch keksóek i wstawić do piekarnika. Po około 20 minutach właczyć piekarnik na 30 minut temp.190'C
Chleb jaglano-gryczany
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do przepisu używam 2 keksówki długości około 25cm.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyszedł pyszny chociaż
Wyszedł pyszny chociaż malutko urósł
trochę zmodyfikowałam i dałam mąkę gryczaną ciemną, dodatkowo otręby gryczane, nasiona chia i babki plesznik ...
Chlebek wyszedł pyszny.
Chlebek wyszedł pyszny. Właśnie się nim zajadam
Coś nie tak z tym chlebem bo
Coś nie tak z tym chlebem bo mi uciekał z foremki
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/sad.png" alt="
" width="19" height="19"> Ciasto było bardzo rzadkie i nie wiem czy tak miało być. A do tego podczas pieczenia zapadło się i wylądowało w śmieciach. Pierwszy raz coś takiego mi sie przytrafiło a chleby i bułki piekę regularnie