3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb jaglano-gryczany (bezglutenowy)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżeczkę soli
  • 550 g wody
  • 30 g drożdży
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 30 g oleju
  • 30 g siemienia lnianego
  • 150 g mąki ryżowej
  • 250 g mąki gryczanej
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 6
    30h 35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Chleb jaglano-gryczany
  1. 1. W naczyniu miksującym umieścić kaszę jaglaną i ją zmiksować 30s/obr 10

    2. Dodać pozostałe składniki.

    3. Wyrabiać 2 min/Ciasto

    4. Przelać masę do dwóch keksóek i wstawić do piekarnika. Po około 20 minutach właczyć piekarnik na 30 minut temp.190'C

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Do przepisu używam 2 keksówki długości około 25cm.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niestety w środku chleba robi się dziura,...

    Zgłoszony przez Quna na marca 18, 2024 at 14:43.

    Niestety w środku chleba robi się dziura, próbowałam trzy razy :/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszedł pyszny chociaż

    Zgłoszony przez Kaskasto na stycznia 26, 2016 at 21:30.

    Wyszedł pyszny chociaż malutko urósł tmrc_emoticons.(

    trochę zmodyfikowałam i dałam mąkę gryczaną ciemną, dodatkowo otręby gryczane, nasiona chia i babki plesznik ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek wyszedł pyszny.

    Zgłoszony przez Ren1960 na lipca 30, 2015 at 18:02.

    Chlebek wyszedł pyszny. Właśnie się nim zajadam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Coś nie tak z tym chlebem bo

    Zgłoszony przez Asiak1 na czerwca 20, 2015 at 12:32.

    Coś nie tak z tym chlebem bo mi uciekał z foremkitmrc_emoticons.(( tmrc_emoticons.-(( Cry" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/sad.png" alt="tmrc_emoticons.((" width="19" height="19"> Ciasto było bardzo rzadkie i nie wiem czy tak miało być. A do tego podczas pieczenia zapadło się i wylądowało w śmieciach. Pierwszy raz coś takiego mi sie przytrafiło a chleby i bułki piekę regularnie tmrc_emoticons.((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze