3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb "Fitness style"


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Składniki na chleb

  • 150 g wody
  • 250 g mąki orkiszowej
  • 50 g mąki amarantusowej, (używam Amarello)
  • 50 g mąki żytniej
  • 150 g mąki pełnoziarnistej 3 zboża Lubella
  • 150 g płatków owsianych górskich
  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g pestek dyni
  • 3 płaskie łyżeczki do herbaty soli różowej himalajskiej
  • 20 g oleju rzepakowego
  • ok 10 g pestek dyni lub słonecznika lub sezamu, do posypania wierzchu chleba
  • ok 10 g mleka, do posmarowania wierzchu chleba
  • 10 g świeżych drożdży
  • 1 płaskiej łyżeczki cukru
  • 250 g mleka 2%
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Umieść w naczyniu miksującym Blokada naczynia miksującego drożdże, mleko,wodę oraz cukier. Ustaw czas 2 minuty, 37 stopni, obroty 2. Następnie dodaj zgodnie z kolejnością z listy :mąki, płatki oraz nasiona. Następnie dodaj sól oraz olej. Thermomix ustaw na 3 minutyCiasto i wyrabiaj ciasto. Ciasto może być klejące. Gotowe ciasto przełóż do wysmarowanej olejem keksówki (ja używam keksówki prestige o dł ok 20 cm). Wierzch chleba posmaruj mlekiem i posyp ziarnami. Chleb przykryj lnianą ściereczką odłóż w ciepłe miejsce na ok godzinę. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury ok 200 stopni z termoobiegiem. Chleb piecz ok 40 minut. 

    Chleb jest niesamowicie smaczny oraz zdrowy.

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Miałam obawy, że ciasto noe wyrośnie z nadmiaru...

    Zgłoszony przez henrietta na czerwca 28, 2019 at 07:27.

    Miałam obawy, że ciasto noe wyrośnie z nadmiaru zbórz - ale wyrosło pięknie i chleb jest wyśmienity w smaku! Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaraz się okaże; zaczynam!!!

    Zgłoszony przez Pola75 na marca 17, 2016 at 19:13.

    Zaraz się okaże; zaczynam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek super tylko ja

    Zgłoszony przez ruda 2004 na stycznia 13, 2016 at 20:54.

    Chlebek super tylko ja piekłam 15 minuy dłużej i z mąki lubella 3 zboża pełnoziarnistej do chleba.Moja rodzina jest zachwycona bardzo często będzie gościł na naszym stole.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek pyszny.Dziś piekłam  

    Zgłoszony przez miruna na grudnia 16, 2015 at 10:37.

    Chlebek pyszny.Dziś piekłam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hej Jest pyszny faktycznie

    Zgłoszony przez Edyta Mikulska na września 5, 2015 at 14:20.

    Hej

    Jest pyszny faktycznie ten chlebuś,tylko ja go piekłam bez termoobiegu i troszke dłużej.Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze