3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 g Koncentrat ciasta razowego firmy "Bezgluten"
  • 400 g wody, o temp. 25-30 st. C
  • 35 g oleju roślinnego
  • 10 g cukru
  • 5 g soli
  • 25 g świeżych drożdży
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  

    ·      Do naczynia miksującego wlać wodę i włożyć drożdże.

     

    ·      Na drożdże wsypać cukier i koncentrat ciasta.

     

    ·      Dodać olej i sól.

     

    ·      Wyrabiać ciasto – 5 min. poz. Interwał

     

    ·      Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem blaszki poniżej 1/2 jej wysokości (ciasto intensywnie rośnie). Nie posypywać blaszki zwykłą bułką tartą ani mąką!!!

     

    ·      Pozostawić ciasto do wyrośnięcia – powinno podwoić swoją objętość.

     

    ·      Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 200 st. C ok. 30-40 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku.

     

    ·      Po wyjęciu z pieca tłustym pędzelkiem posmarować wierzch ciepłą wodą.

     

    ·      Odczekać 10 min. i wyjąć chleb z formy.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy