3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy z amarantusem


Wydrukuj:
4

Składniki

2 foremki chleba

  • 400 g mąki bezglutenowej np. Schar
  • 100 g ziaren amarantusa
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 450 g wody
  • 20 g cukru
  • 5 g soli
  • 50 g drożdży
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier i wodę. Podgrzać 2 min/37st/1 obrót.

    Dodać pozostałe składniki, wyrobić 2min/Closed lid/Dough mode

    Wyłożyć ciasto do foremek, pozostawić do wyrośnięcia ok. 15-20 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 st. Piec ok. 45 min.

     

10
11

Porady

Ciasto bardzo szybko rośnie, jeśli będzie troszkę wystawać z   foremki, wstawiać do piekarnika.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A może być mąką kukurydziana ? Zamiast tej z...

    Zgłoszony przez Lena919 na września 8, 2017 at 15:31.

    A może być mąką kukurydziana ? Zamiast tej z schara ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny chleb!

    Zgłoszony przez Baradora13 na lutego 26, 2016 at 18:24.

    Bardzo smaczny chleb! Zmodyfikowałam jednak trochę przepis i zamiast 100g ziaren amarantusa, dodaję 50g amarantusa ekspandowanego + 50g mąki owsianej. tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze