 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- na ciasto:
- 500 g mąki pszennej, (dałam 650)
- 60 g masła
- 225 ml ciepłego mleka
- 1 jajko
- 7 g suchych drożdży
- 65 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- na nadzienie:
- 25 g masła
- 2 łyżkibrązowego cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 50 g żurawiny
- 100 g rodzynek
- na glazurę:
- 40 g cukru
- 60 ml wody
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia moksującego włożyć wszystkie składniki i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto czas 4 min./  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . "Ciasto" .
 Przykryć lnianą ściereczką i zostawić do podwojenia objętości na 1,5-2 h.
 Po tym czasie ciasto wyjąć, ponownie zagnieść oraz rozwałkować na kwadrat o boku ok. 30 cm. Posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem zmieszanym z przyprawami, a na koniec bakaliami. Zwinąć w rulon i podzielić na 12-14 części.
 Układać na blasze wyłożonej papierem i pozostawić na 40 minut. Piekarnik rozgrzać do 200ºC. Bułeczki piec przez 20-25 minut.- W międzyczasie przygotować glazurę z cukru i wody za pmoca motylka czas 4 min/poz.4. Gotowe bułeczki wyjąć z piekarnika i posmarować glazurą. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Czy te bułeczki muszą tak długo rosnąć? Czy jak je się pokroi to można piec odrazu?
Pyyyyszne! Troszkę za długo przetrzymałam w piekarniku a i tak rozpływają się w ustach! Dziękuję za przepis, który jeszcze wiele razy wykorzystam!
pyszności !
Bułeczki pyszne robiłam juz pare razy
przepyszne wlasnie skonsumowalam , chociaz na noc nie powinno sie jesc
  wlasnie skonsumowalam , chociaz na noc nie powinno sie jesc  ale trudno sie oprzec ...
  ale trudno sie oprzec ...  polecam....
 polecam....
Uwielbiam piec tego typu drożdżoweczki,efektownie wyglądają i są smaczne, a nadzienie można  dodać wg uznania
 a nadzienie można  dodać wg uznania  Pozdrawiam
 Pozdrawiam 
Pycha 
  Mamy kilka podobnych przepisòw na Przepisowni, ròznia sie 1 lub 2 skladnikami, ale powtarzam, ze w jakiej postaci by ich nie zrobic, sa zawsze przepyszne
  Mamy kilka podobnych przepisòw na Przepisowni, ròznia sie 1 lub 2 skladnikami, ale powtarzam, ze w jakiej postaci by ich nie zrobic, sa zawsze przepyszne  
  
 
Robiłam te bułeczki już kilka razy są pyszne polecam
 są pyszne polecam  
  
 
WŁAŚNIE WYJĘŁAM MOJE BUŁECZKI Z PIEKARNIKA
PACHNĄ PYSZNIE I JESZCZE LEPIEJ SMAKUJĄ
NIESTETY,NIE MIAŁAM RODZYNEK I ŻURAWINY,WIĘC ZAMIAST TEGO,DAŁAM MIGDAŁY W PŁATKACH.
CIASTO JEST PUSZYSTE I MIĘCIUTKIE.
POLECAM TEN PRZEPIS