3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chałka :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 210 g mleka
  • 7 g suchych drożdży
  • 2 żółtka
  • 350 g mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 50 g cukru
  • szczypta soli
  • 50 g rodzynek
  • łyżka maku i brązowego cukru do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlewamy melko i podgrzewamy czas 1 min/ 37 st/ obr.2. Nastepnie dodajemy żółtka, masło, cukier, sól, drożdże, rodzynki i mąkę i wyrabiamy czas 1 min 30sek/ Interwał. Zostawiamy w naczyniu na 1 godzinę do wyrośnięcia, nastepnie dzielimy na trzy części, formujemy wałeczki i zaplatamy warkocz, smarujemy bialkiem pozostałym z jajek i posypujemy makiem i brązowym cukrem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez czas 25-30 minut.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz