Chałka Przepis jest nieprzetestowany
Author picture Paryzanka2504
utworzono: 01/5/17 zmieniono dnia: 01/5/17

3
  • thumbnail image 1


Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chałka


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Chałka

  • 500 gramy mąki pszennej
  • 150 ml litra mleka
  • 90 ml wody
  • 80 g roztopionego masła
  • 1 jajko
  • 20 g drożdży świeżych, lub 10 g drożdży instant
  • 4 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • garść rodzynek lub żurawiny
  • dodatkowe jajko do smarowania
5

Przygotowanie

    Chałka
  1. Składniki:

























              • 500 g mąki pszennej











































              • 150 ml mleka











































              • 90 ml wody











































              • 80 g roztopionego masła











































              • 1 jajko











































              • 20 g drożdży świeżych lub 10 g drożdży instant











































              • 3-4 łyżki cukru











































              • szczypta soli











































              • dodatkowe jajko do smarowania











































              • garść rodzynek lub żurawiny






















  2. Do Closed lidwrzucamy wszystkie składniki.

    Następnie ustawiamy program KNEAD .

    Przekładamy ciasto do miski i dajemy do wyrośnięcia na ok.godzinke.

    Po tym czasie formujemy 3 długie paski , po czym skręcamy warkocza .

    Smarujemy rozbełtanym jajkiem i czekamy az znowu podrosnie przez ok 45 min.

    Po tym czasie wkladamy do pieca 180 st i pieczemy 20 - 25 min
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Chałka musi byc rumiana nie moze byc zbyt blada , najlepiej sprawdzic patyczkiem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz