Składniki
- 50 g orzechów włoskich
- 100 g pszenicy
- 50 g drożdzy
- 10 g cukru
- 250 g wody
- 400 g mąki pszennej
- suszony rozmaryn (wedle uznania-u mnie jedna łyżka)
- 1 łyżeczka soli
- 20 g oliwy z oliwek
- białko
- sezam do posypania
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego włozyć orzechy,zemleć 10 sek/obr.5,przełozyc do innego naczynia.
2.Do naczynia miksującego włozyć pszenicęy,zemleć 1 min/obr.10,przełozyc do innego naczynia.
3.Do naczynia miksującego włozyć drożdże,cukier,wlać wodę,podgrzewać 2 min/37 st.C/obr 1
4.Dodać orzechy,pszenicę,mąkę,rozmaryn,oliwę i sól,wyrabiać 1 min 30 sek/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
5.Ciasto przełożyć na stolnicę,przykryć ściereczką,pozostawić do wyrośnięcia na ok.20 minut.
6.Ciasto podzielić na 10 części,formować bułeczki.Każdą bułeczkę smarować roztrzepanym białkiem,posypać ziarnem sezamu.Pozostawic ponownie do wyrośnięcia na ok.15 minut.W tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st.C
7.Piec ok.20 minut.
----SMACZNEGO----
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzOdwróciłam proporcje i wyszły bardzo...
Odwróciłam proporcje i wyszły bardzo smaczne, ciemne (razowe) bułeczki. Są mięciutkie a jednocześnie chrupiące, a rozmaryn i orzechy nadają ciekawy smak
Bardzo dziękuję za zamieszczenie tego przepisu