3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki z orzechami i rozmarynem


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich
  • 100 g pszenicy
  • 50 g drożdzy
  • 10 g cukru
  • 250 g wody
  • 400 g mąki pszennej
  • suszony rozmaryn (wedle uznania-u mnie jedna łyżka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • białko
  • sezam do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włozyć orzechy,zemleć 10 sek/obr.5,przełozyc do innego naczynia.

    2.Do naczynia miksującego włozyć pszenicęy,zemleć 1 min/obr.10,przełozyc do innego naczynia.

    3.Do naczynia miksującego włozyć drożdże,cukier,wlać wodę,podgrzewać 2 min/37 st.C/obr 1

    4.Dodać orzechy,pszenicę,mąkę,rozmaryn,oliwę i sól,wyrabiać 1 min 30 sek/Closed lid/Dough mode

    5.Ciasto przełożyć na stolnicę,przykryć ściereczką,pozostawić do wyrośnięcia na ok.20 minut.

    6.Ciasto podzielić na 10 części,formować bułeczki.Każdą bułeczkę smarować roztrzepanym białkiem,posypać ziarnem sezamu.Pozostawic ponownie do wyrośnięcia na ok.15 minut.W tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st.C

    7.Piec ok.20 minut.

    ----SMACZNEGO----

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Odwróciłam proporcje i wyszły bardzo...

    Zgłoszony przez teni77 na marca 15, 2017 at 21:02.

    Odwróciłam proporcje i wyszły bardzo smaczne, ciemne (razowe) bułeczki. Są mięciutkie a jednocześnie chrupiące, a rozmaryn i orzechy nadają ciekawy smakSmileBardzo dziękuję za zamieszczenie tego przepisuSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze