Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 120 gramów szpinaku rozdrobnionego mrożonego
- 180 gramów wody
- 500 gramów mąki
- 40 gramów oleju
- 2 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki cukru
- 30 gramów drożdży
-
6
45min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Zamrożony szpinak wrzucić do naczynia miksującego, rozdrobnić 7s/obr.10. Przy pomocy kopystki zgarnąć szpinak ze ścianek naczynia miksującego
2. Dodać wodę, podgrzać 3min/temp 37/obr. 2
3. Do naczynia dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto, 2min/
"Blokada naczynia miksującego"
"Mieszanie"
4. Ciasto wyłożyć na tacę, uformować okrągły placek i przy pomocy kopystki wyciąć/uformować dowolny kształt bułek np. trójkąty
5. Tak przygotowane bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem
6. Bułki wstawić do zimnego piekarnika i piec ok.30 min./temp. 200
Ciasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
"Brak obrotów wstecznych"
Bułkom można nadac dowolny kształy i posypać ulubionymi ziarnami np. słonecznikiem, pestkami dyni itp.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBułki super Polecam. Ja dodaję drożdże razem...
Bułki super
Polecam. Ja dodaję drożdże razem z wodą, reszta wg przepisu.
Bułki rewelacyjne
Bułki rewelacyjne
Czy ze wieego szpinaku tez mona
Czy ze świeżego szpinaku tez można?
Bardzo smaczne bueczki...
Bardzo smaczne bułeczki.
Często je robię ,dzieciom też smakują
super
super
Bułki wychodzą przepyszne, ja
Bułki wychodzą przepyszne, ja używam szpinaku, który zostaje mi po wyciskaniu soku - też się świetnie sprawdza
:bigsmile:Mniam mniam
Przepis dodałam do
Witajcie, faktycznie wkradł
faktycznie wkradł się chochlik i zjadł drożdże oczywiście trzeba dodać 30 g drożdży
Iwonat
No wlasnie buleczki bez
No wlasnie buleczki bez drozdzy. Tylko autorka milczy... chyba zrobie ze szpinakiem ale ze swojego przepisu z dodatkiem drozdzy
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bułeczki mogą być ciekawe...
Bułeczki mogą być ciekawe... tylko żeby właścicielka zamieszczonego przepisu odpowiedziała na pytania, bo testować w ciemno i wyrzucać produkty szkoda ;o)
;o)
Nie ma drozdzy i nie ma
Nie ma drozdzy i nie ma "zostawic ciasto do wyrosniecia".... Cos tu nie pasuje, fakt. Ja wypròbuje, ale na 500g maki, z 15-20g drozdzy dam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

No, właśnie. Gdzie te
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ciekawy przepis ale co z
Ciekawy przepis ale co z drożdżami? Niedodaje się?