3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki szpinakowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 120 gramów szpinaku rozdrobnionego mrożonego
  • 180 gramów wody
  • 500 gramów mąki
  • 40 gramów oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 30 gramów drożdży
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasta
  1. 1.     Zamrożony szpinak wrzucić do naczynia miksującego, rozdrobnić 7s/obr.10. Przy pomocy kopystki zgarnąć szpinak ze ścianek naczynia miksującego

  2. 2.     Dodać wodę, podgrzać 3min/temp 37/obr. 2

     3. Do naczynia dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto, 2min/  Closed lidGentle stir setting

  3. 4.     Ciasto wyłożyć na tacę, uformować okrągły placek i przy pomocy kopystki wyciąć/uformować dowolny kształt bułek np. trójkąty

     

    5.     Tak przygotowane bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem

     

    6.  Bułki wstawić do zimnego piekarnika i piec ok.30 min./temp. 200

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

No counter-clockwise operation


Bułkom można nadac dowolny kształy i posypać ulubionymi ziarnami np. słonecznikiem, pestkami dyni itp.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bułki rewelacyjne

    Zgłoszony przez anka72s na września 18, 2017 at 20:35.

    Bułki rewelacyjne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ze wieego szpinaku tez mona

    Zgłoszony przez Ania25 na czerwca 3, 2017 at 21:52.

    Czy ze świeżego szpinaku tez można?

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne bueczki...

    Zgłoszony przez Kejrolka na kwietnia 27, 2017 at 11:30.

    Bardzo smaczne bułeczki.
    Często je robię ,dzieciom też smakująCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super

    Zgłoszony przez gonia1811 na listopada 23, 2016 at 20:32.

    super Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki wychodzą przepyszne, ja

    Zgłoszony przez lucyna.m na czerwca 17, 2014 at 00:04.

    Bułki wychodzą przepyszne, ja używam szpinaku, który zostaje mi po wyciskaniu soku - też się świetnie sprawdza tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Mniam mniam

    Zgłoszony przez gkoziolek na stycznia 13, 2014 at 22:12.

    Big SmileMniam mniam bułeczki przepyszne,zrobiłam,spróbowałam i POLECAM wszystkim!!! Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dodałam do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 8, 2013 at 12:58.

    tmrc_emoticons.) Przepis dodałam do wypróbowania Cooking 7 Pozdrawiam serdecznie Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witajcie,   faktycznie wkradł

    Zgłoszony przez Iwonat na czerwca 5, 2013 at 18:41.

    tmrc_emoticons.) Witajcie,


     


    faktycznie wkradł się chochlik i zjadł drożdże oczywiście trzeba dodać 30 g drożdży

    Iwonat

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No wlasnie buleczki bez

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 28, 2013 at 10:15.

    No wlasnie buleczki bez drozdzy. Tylko autorka milczy... chyba zrobie ze szpinakiem ale ze swojego przepisu z dodatkiem drozdzy tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki mogą być ciekawe...

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 27, 2013 at 22:43.

    Bułeczki mogą być ciekawe... tylko żeby właścicielka zamieszczonego przepisu odpowiedziała na pytania, bo testować w ciemno i wyrzucać produkty szkoda ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma drozdzy i nie ma

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 27, 2013 at 00:33.

    Nie ma drozdzy i nie ma "zostawic ciasto do wyrosniecia".... Cos tu nie pasuje, fakt. Ja wypròbuje, ale na 500g maki, z 15-20g drozdzy dam tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No, właśnie. Gdzie te

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 26, 2013 at 23:36.

    tmrc_emoticons.J) No, właśnie. Gdzie te drożdże? Znowu szybko podany przepis?

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis ale co z

    Zgłoszony przez gochagan na kwietnia 26, 2013 at 08:09.

    Ciekawy przepis ale co z drożdżami? Niedodaje się?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze