Tu jesteś:
4
Składniki
40 g
Ciasto
- 40 gramów drożdży świeżych
- 300 gramów wody
- 1 łyżeczek cukru
- 500 gramów mąki pszennej
- 1 łyżeczek soli
- 7 łyżek oleju
- 1 jajko
- 2 łyżeczek nasion
-
6
35min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" dodać 40g drożdży, 300g wody oraz 1 łyżeczkę cukru.
Ustawić "Obroty wsteczne" przez 2 minuty w temp 37 stopni.
Następnie dodać mąke, olej i sól i ustawić przez 2 minuty "Ciasto" .
Zaraz po wyrobieniu ciasta formować bułki i układać na formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Bułki nasmarować jajkiem i posypać pestkami np. dynii.
Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 15 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA to nie trzeba ciasta odłożyć np na godzinę...
A to nie trzeba ciasta odłożyć np na godzinę do wyrośnięcia?
szybkie i łatwe bułeczki do tego dobre dzieciom...
szybkie i łatwe bułeczki do tego dobre dzieciom smakują polecam przepis
Bardzo pyszne bułeczki. Zawsze posypuję sezamem
Bardzo pyszne bułeczki. Zawsze posypuję sezamem