3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki pszenne z przedziałkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

15 g

Składniki

  • 2 płaskich łyżeczek cukru
  • 15 g świeżych drożdży
  • 190 g mleka
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 20 g Miekkiego masla
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier, 2 łyżki mąki, wlać mleko, podgrzać 2min/37’C/Obr.1.

    2. Dodać mąkę, sól, jajko, masło – wyrabiać 2 min//

    3.   Ciasto przełożyć do innego naczynia, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1 h.

    Piekarnik nagrzać do 200’C

    4.  Z ciasta uformować kulki ok. 60g, Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej mąką (ok. 9 bułek). Tępą strona noża zrobić na środku każdej bułki przedziałek (uważać żeby nie przeciąć ciasta), posypać mąką.

    5.   Piec ok. 15 min (powinny się zarumienić)

10
11

Porady

Zamiast mąka, bulki mozna posypac dowolnymi ziarnami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • a mnie sie ten wypiek nie

    Zgłoszony przez Annetta na stycznia 19, 2016 at 03:10.

    a mnie sie ten wypiek nie udal, mysle, ze jest za malo mleka i ciasto sie dobrze nie lepi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze